Jump to content

Joris27

Junior
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • How did you find us:
  zoekmachine
 1. Allen, Zouden jullie eens mee willen kijken of ik mijn DGA loon op een correcte wijze boek. De getallen zijn fictief: Bruto DGA loon €1.000 niet toepassen van loonheffingskorting Bestaande uit component loonheffing: €366,08 Bijdrage ZVW 5,7% ingehouden bij DGA €57,00 Boeking memoriaal: Brutolonen (W&V rekening) €1.000 Tegenrekeningen: Nettoloon (Balans kort lopende schulden) €576,92 Tegenrekening: Sociale lasten (Balans kort lopende schulden) €366,08 Bij betaling loon: Bank -€576,92 Nettoloon(Balans) + €576,92 Bij betaling loonheffing Bank -€366,08 Sociale lasten (Balans) + €366,08 Ik hoor graag of ik de boeking op deze wijze correct uitvoer? Verwerking van vakantiedagen, geld en pensioen zijn voor nu niet van toepassing.
 2. Ondanks geen reactie geef ik toch weer mijn bevindingen aan welke ik uitgezocht hebben en welke mogelijk interessant zijn voor anderen die dezelfde problematiek ervaren. Ik citeer hierbij een stuk zoals beschreven in het handboek loonheffingen van de belastingdienst: https://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/handboek-loonheffingen-jul-2019-lh0221t92fd.pdf#page=153&zoom=100,0,524 Op Pagina 153 staat beschreven: Als ik bovenstaande tekst naar mijn situatie vertaal kom ik op het volgende uit: Startende onderneming: Klopt, Holding opgericht in augustus 2019 Gebruikelijk loon niet kunnen betalen vanwege lage cashflow: Klopt verwachting omzet 2019 = €2750 verwachting omzet 2020 =€5.000 Als ik dit juist interpreteer zou dit betekenen dat ik gedurende de eerste 3 jaar van mijn holding mij vanuit de holding (zolang er geen grote wijzigingen zullen zijn m.b.t. de verwachte omzet) het minimumloon uitkeren. Stel ik werk in januari 10 uur in mijn holding, dien ik 10 x € 9,33 minimaal als loon uit te keren aan mijzelf over januari. In februari werk ik niet in mijn holding, dan kan ik mijzelf die maand €0 uit keren. Immers geen werk is geen loon. Ik hoor graag of jullie het eens zijn met mijn beredenering en of ik nog valkuilen over het hoofd zie. Daarbij wil ik nog even opmerken dat ik voor de werkzaamheden welke in in dienstverband met de groep maak wel voldoe aan de DGA norm. Het betreft dus echt alleen de activiteiten die ik vanuit mijn holding zal uitvoeren. Ik zie jullie reactie graag tegemoet!
 3. Bedankt voor je reactie! Ik zoek nog steeds naar de mogelijkheid om wat cashflow in de holding te creëren zonder gelijk het DGA salaris te moeten genieten. De verwachte inkomsten zullen dit jaar (indien ik werkzaamheden vanuit de holding ga verrichten) circa €3.000 zijn. De uitgaven circa €2.000. Is het dan wel mogelijk om DGA salaris te ontvangen vanuit de groep (daar voor ik ook werkzaamheden uit) en een verlaging van het DGA salaris aan te vragen voor de holding? Aangezien de Holding dan ook werkzaamheden voor bv's buiten de structuur zal doen? Er zal dan geen dividend vanuit de holding naar de DGA worden uitgekeerd.
 4. Dit zullen werkzaamheden zijn welke niet in de scope van mijn AOK met de groep vallen. Ik zal conform mijn AOK 40 uur per week blijven werken. Daarnaast dus incidenteel op projectbasis extra werkzaamheden uitvoeren. Is er hier geen sprake van een doorbetaaldloonregeling? Of interpreteer ik dit verkeerd? Immers haal ik mijn gebruikelijke loon al uit de groep bv. overigens zijn de groep en de werkmaatschappijen een fiscale eenheid. Mogelijk dat dit nog relevant is.
 5. Het één en ander is mij nog niet geheel duidelijk vandaar dat ik nogmaals opheldering vraag of mijn denkwijze correct is. De vraagstelling gaat nog steeds over de onderstaande constructie. Holding welke 95% van de aandelen bezit Holding welke 5% van de aandelen bezit (mijn holding waar ik 100% van de aandelen van bezit) Groep welke 100% van de aandelen van de onderliggende werkmaatschappijen bezit Werkmaatschapij 1 Werkmaatschapij 2 Werkmaatschapij 3 Werkmaatschapij 4 Mijn gebruikelijke loon zal ik halen uit de groep. Hier heb ik een arbeidsovereenkomst mee. Kan ik vanuit mijn persoonlijke holding facturen sturen naar 1 of meerdere van de onderstaande werkmaatschappijen voor het leveren van extra dienstverlening? Of is er dan sprake van verkapte loondienst, ondanks dat ik al in loondienst ben? Ik weet dat de meest zuivere constructie is om in dienst te gaan bij mijn persoonlijke holding en vanuit hier naar de groep, dan wel werkmaatschappijen te factureren in de vorm van managementfee. Echter heeft dit niet mijn voorkeur i.v.m. het in de korte toekomst willen afsluiten van een hypotheek. Er is reeds al een afspraak gemaakt met een accountant en fiscalist, echter laat ik me graag van meerdere kanten informeren voordat ik een beslissing maak. Ik hoor het graag van jullie!
 6. Als ik je goed begrijp kan ik dus, zolang ik geen overige werkzaamheden buiten deze structuur ga verrichten, in loondienst blijven van de groep en vanuit daar mijn gebruikelijke loon toepassen.
 7. Hi Sietse, Ik ben er inderdaad achtergekomen dat de kosten gedragen zullen worden door de opgerichte bv. Ik ben inderdaad nu in dienst (lees arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd) van de groep( de laag die boven de 4 werkmaatschappijen zit). Dit zou ik graag zo willen houden i.v.m. de rechten die ik als werknemer heb. Ik zou dus graag het gebruikelijke loon willen blijven ontvangen vanuit de groep i.p.v. management fee vanuit mijn eigen holding te factureren.
 8. Beste Allen, Ik ben op dit forum terecht gekomen nadat ik meer informatie probeerde te vergaren omtrent mijn nieuwe situatie die ik binnenkort mogelijk zal aangaan. Ik ben door de verschillende posts al een hoop wijzer geworden maar heb ondanks dit toch nog wat specifieke vragen welke ik zou willen stellen om alles helder voor mijzelf te krijgen. Op dit moment ben ik werkzaam voor een groep waaronder 4 werkmaatschappijen vallen. Boven deze groep hangt een holding welke op dit moment 100% van de aandelen van de betreffende groep bezit. Ik heb het aanbod gekregen om te participeren in de groep als aandeelhouder. Hiervoor wil ik een holding oprichten welke de aandelen zal beheren. Ik wil wel in dienst blijven van de groep. De constructie die hierdoor zal instaan is: Holding welke 95% van de aandelen bezit Holding welke 5% van de aandelen bezit (mijn holding waar ik 100% van de aandelen van bezit) Groep welke 100% van de aandelen van de onderliggende werkmaatschappijen bezit Werkmaatschapij 1 Werkmaatschapij 2 Werkmaatschapij 3 Werkmaatschapij 4 Naast het beheren van mijn aandelen wil ik mijn holding ook gebruiken om eventuele (laag risico) werkzaamheden te verrichten. Denk hierbij aan managementfee en overige dienstverlening. Ik begrijp dat je als DGA een minimum salaris van €45.000 dient uit te keren alvorens je eventueel dividend mag/kunt uitkeren. Indien ik met mijn arbeidsovereenkomst met de groep de grens van €45.000 behaal ben ik dan nog verplicht om vanuit mijn holding de grens van €45.000 te behalen? Of kan ik die €45.000 welke ik van de groep als salaris ontvang zien als DGA salaris om vervolgens eventueel over te gaan naar dividend uitkering van mijn holding? Tevens ben ik benieuwd of ik de kosten welke ik maak voor het oprichten van de holding (notaris kosten) in de holding kan zetten i.p.v. privé? Ik zie jullie reactie en adviezen graag tegemoet! Met vriendelijke groet, Joris
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept