Jump to content

Decimus

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  financiering
  ondernemingsplannen
  Financiën / administratie en credit management
 1. Dag heren, Bedankt voor jullie input. Het is me allemaal een stuk duidelijker geworden. Ik merk dat het bepalen van een DGA-salaris met de "afroom-methode" toch minder vrijheid geeft dan ik had gehoopt. En dat daarmee het voordeel t.o.v. het IB scenario (op de korte termijn) te verwaarlozen is. Voor nu laat ik het even voor wat het is. De tip omtrent het omzetten naar een BV met terugwerkende kracht houd ik zeker in m'n achterhoofd. Het plan is helaas nog niet concreet genoeg om een duidelijk beeld te hebben van de benodigde middelen. De WBSO had ik al op het oog, alleen de investeringsaftrek is nieuw voor me. Bedankt! Zelf zie ik een optie om ook werk op te pakken, maar ik verwacht wat meer capaciteit en kennis nodig te gaan hebben. Het plan is om eind deze week met een accountant samen te zitten om o.a. dit ook te bespreken
 2. Beste, Op dit moment ben ik bezig met onderzoek voor de ontwikkeling van een product. De ontwikkeling van dit product zal of in-house gaan gebeuren (eigen personeel en eigen voorzieningen) of uitbesteed worden aan een derde partij. In de tussentijd ben ik part-time freelance aan het werk bij opdrachtgevers (circa 28-32 uur/week). Ik verwacht echter eind 2020 / begin 2021 een grote investering te maken voor de ontwikkeling van bovengenoemde product. Wat ik me afvraag is wat financieel de beste manier is om voor deze investering kapitaal te sparen: als zelfstandige in een BV of als IB-ondernemer? Op dit moment is mijn omzet €100.000 per jaar als zelfstandige met weinig extra kosten, waardoor ik netto meer overhoudt dan ik minimaal nodig heb. Het liefste zou ik dit geld bruto opsparen voor de investering op een later moment (+12 maanden). Daarom vraag ik me af of het effectief zou zijn om een BV op te richten waarin ik mijn activiteiten zal verrichten, een aanvraag in te dienen om het DGA-salaris per jaar op €20.000 te laten zetten, om de rest van de omzet te reserveren voor een investering in 2021. Vraag: mag dit? Omdat (1) het minimum salaris van een DGA €45.000 is (2) mijn freelance activiteiten op dit moment mijn enige activiteit in de BV zou zijn. De komende week ga ik met een adviseur praten, maar ik ben ondertussen wel benieuwd naar andere inzichten.
 3. Bedankt voor jullie reacties en de nodige informatie. Ondertussen heb ik mezelf meer verdiept in de voorwaarden en criteria en ik realiseer me dat dit zeker niet dus geen "mooie" manier is om te starten.
 4. Dag allen, Een volgende situatie doet zich dit jaar mogelijk voor en ik zou hierover graag wat advies willen inwinnen: - Op dit moment heb ik een vast contract en recht op een WW uitkering van circa 12 maanden - Middels een VSO willen mijn werkgever en ik uit elkaar gaan (de redenen laat ik even achterwegen) - Vervolgens zou dezelfde werkgever me nog wel 3 maanden ZZP/Freelance willen inhuren ter afronding van zaken - Na deze 3 maanden heb ik concreet nog geen opdrachten. Ik verwacht deze wel te vinden, maar heb nog geen direct vooruitzicht. Mijn eigen ambitie voor de lange termijn is het ondernemershap; het liefst een eigen onderneming met productontwikkeling. Daarvoor zie ik deze situatie als een mooie tussenstap waarbij ik voor een periode van 1-2 jaar zou kunnen freelancen (3-4 dagen) en daarnaast tijd maken (1-2 dagen) om een eigen onderneming van de grond te krijgen. Met deze ambitie in mijn achterhoofd heb ik wel wat vragen voor de kenners en beter geïnformeerden: - Is dit inderdaad wel een "mooie" situatie om een stap richting het ondernemerschap te maken? Wellicht is de vraag wat subjectief, maar inzichten zijn welkom. - Kom ik na deze 3 maanden freelance nog wel in aanmerking voor een WW met startperiode? Zoals gezegd heb ik nog geen concrete klussen na deze periode, dus iets meer zekerheid is fijn. Alvast bedankt voor jullie tijd en ik hoor het graag.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept