Jump to content

FloortjeXW

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • How did you find us:
  zoekmachine
 1. Bedankt allemaal voor jullie antwoorden! @Norbert Bakker: Het is inderdaad handig om na te gaan denken over verzekering. Ga ik zeker doen. @Highio: ik heb zonder een ondernemingsplan deze twee producten gevonden en ze draaien best goed. Mijn bedrijf gaat groeien en het is nu al handig om alles te scheiden.
 2. Hallo mensen, Ik heb een aanvraag gedaan tot het openen van een zakelijke rekening bij ABN AMRO. Ik heb een webshop en momenteel verkoop ik alleen 2 nachtlampen. Ik ben van plan om in de toekomst meer producten te importeren vanuit China. Deze producten kunnen uiteenlopen van huisdier producten tot aan dermarollers en babyproducten. Ik word 29 september gebeld door ABN AMRO en dan gaan ze mij vragen stellen om daarna te beslissen of mijn aanvraag goed wordt gekeurd. Ze hebben al aan mij gevraagd waar ik mijn producten vandaan haal en wat voor producten het zijn. Nu is mijn vraag, wordt een aanvraag afgekeurd als je producten uit bijvoorbeeld China haalt? Of misschien wordt het afgekeurd als ze denken: accu's van nachtlampen kunnen ontploffen en babyproducten kunnen gevaarlijk zijn? Zijn er bepaalde dingen die ervoor zorgen dat je aanvraag toch wordt afgekeurd, ookal doe je niet aan illegale handelingen en dergelijke? Enige tips over hoe ik de procedure succesvol doorheen kan gaan? Ik kan mij herinneren ergens gehoord te hebben dat ze liever geen zaken willen doen met bedrijven die bijvoorbeeld babyproducten willen importeren etc. Misschien moet ik ook al gaan beslissen dat ik bijvoorbeeld aansprakelijkheidsverzekering moet afsluiten om door de procedure heen te komen? Alvast hartelijk dank!
 3. Bedankt voor de reacties en hulp allemaal! @Highio Ik blijf zeker niet alleen op bol.com verkopen. Het plan is om een echt merk neer te zetten met kwaliteitsproducten waarbij ik niet afhankelijk ben van maar 1 of 2 verkoopkanalen als bol.com en amazon. Een echte business is veel holistischer 😉 Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan wholesale etc.
 4. Erg interessant. Ik ga het zelf ook navragen bij de partnerservice. Erg bedankt! Hallo Highio. Momenteel dus alleen op bol.com aangezien ik nog nieuw ben. Ik ben van plan om na een jaar een lange termijns merk op te bouwen. Eerst wat inkomsten genereren met producten waar ik een kans voor zie. Natuurlijk kan ik dan adverteren, SEO, social media marketing op Google, Facebook, Bing etc. Ik had niet aan Bing gedacht, bedankt voor de tip! En over marktplaats. Bedoel je dan advertenties op marktplaats waarbij als mensen naar een keyword zoeken wat met mijn produc te maken heeft, dan ze dan mijn advertentie zien? Is dat een goede platform op te adverteren? Ik kan mij voorstellen dat bij bepaalde producten, bijvoorbeeld kinderwagens, dat wel zou werken. Bedankt! Ik weet niet of hij totaal geen waarde biedt aan zijn studenten, maar ik krijg een onvertrouwd gevoel bij zijn marketing. Maar wellicht draait het wel goed bij hem. Ik zou het in ieder geval anders aan hebben gepakt.
 5. Allereerst hartelijk dank allemaal voor de snelle reacties! @Cosara Bedankt voor je reactie. Je bericht geeft mij juist de indruk dat er anno 2019 nog steeds niet wordt gecontroleerd, aangezien ik dus zie dat de competitie dit doet en bol.com pas controleert bij 3x melding van ongepaste review. Hoe groot is de kans dat een review die verder niet dubbel is geplaatst of op een andere manier laat merken dat er iets niet klopt, gerapporteerd? Ik denk niet groot. Ik heb net op de knop ''ongepast review?'' geklikt en er gebeurde niks. Je kon niet de reden vermelden bijvoorbeeld, dus of bol.com bij een melding gaat controleren op of de review op een legitieme wijze is verkregen of alleen controleert op taalgebruik...? Ik denk het laatste. @Daniel_Nijmegen Bedankt voor je reactie ook. Ik heb het over reviews van de productpagina en niet over reviews over de verkoopaccount. Waarom denk je dat een klant die moet kiezen uit 2 producten die beide private labelled zijn, kiest voor het product met de beste verkopersscore ipv productscore? Ik denk juist dat de productscore/reviews veel zwaarder telt voor de klant. En ik heb het niet over dubbel geplaatste producten. Ik heb het bijvoorbeeld over 2 soortgelijke producten van de verkoper op 2 verschillende productpagina's, maar waarbij bij beide productpagina's precies dezelfde reviews staan. Bijvoorbeeld voor de productpagina van de kers staan precies dezelfde reviews als de productpagina van de banaan, om een voorbeeld te geven. @Roel J Bedankt voor je uitleg. Het klopt inderdaad zeer zeker dat op de lange termijn de reputatie van je merk niet alleen afhangt (of af moet hangen) van de reviews op bol.com en dat je je op meerdere gebieden moet onderscheiden dan alleen het aantal reviews. Alleen op dit moment ben ik nog niet op het punt dat ik een lange termijn merk ben begonnen en ik verkoop momenteel alleen op bol.com. Ik market niet op andere kanalen, omdat ik simpelweg nog niet zo ver ben. Dus op de korte termijn maakt het wel degelijk wat uit voor mij. Ik ben nu heel erg afhankelijk van bijvoorbeeld de product reviews. Niettemin is jou strategie zeker de meest lange termijn en meest effectieve. @Quantum Erg bedankt voor je reactie. Omdat je het zelf meemaakt, dan begrijp je waarschijnlijk goed hoe frustrerend dit is. Mag ik je vragen van wie en wanneer je vernomen hebt dat ze er op dit moment niets aan doen en dat ze wel van plan zijn om het aan te pakken ? Hoe weet je dat zo zeker zeg maar? Het kan zijn dat de afgelopen maanden dit steeds meer gebeurt omdat jan en alleman vanwege de bol.com masterclass van Jia Ruan ook op bol.com zijn gaan verkopen. Dat is een wilde gok hoor. Maar ik heb wel gehoord dat hij aan heel Nederland zijn course heeft geadverteerd.
 6. Hallo mensen, Ik weet mij geen raad met de volgende situatie en het is erg frustrerend op dit moment. Ik ben al 1.5 jaar actief op bol.com en ik heb mij netjes gehouden aan de (wellicht niet bestaande) regel van op een eerlijke manier reviews krijgen op mijn productpagina op bol.com. Dit betekent niet gratis producten weggeven aan vrienden in ruil voor een biased review, niet zelf via een VPN review schrijven op mijn productpagina of enig andere oneerlijke tactieken. Bij het onderzoeken van mijn competitie kwam ik er meteen achter dat 2 verkopers met hun eigen product pagina vals spelen wat betreft hun reviews en wel als volgt; Verkoper A) Heeft op zijn product pagina 3 reviews die een letterlijke kopie zijn van elkaar kwa tekst en gebruikersnaam en daarboven 4 andere reviews die ook een letterlijk kopie zijn van elkaar. Hij heeft ook een ander soortgelijk product op een andere productpagina (dus niet als productfamilie) en daarbij heeft hij precies dezelfde reviews als bij het eerder genoemd product. Verkoper B) Ongeveer hetzelfde verhaal. Hij heeft 3 aparte productpagina's met verschillende producten (wel soorgelijk) en daarbij heeft hij op elk pagina precies dezelfde reviews en gebruikersnamen omdat de reviews voor alle 3 de producten wel passen. Hier is duidelijk dat deze verkopers niet deze reviews van klanten hebben gekregen, maar ze heel waarschijnlijk zelf hebben getypt door een VPN te gebruiken bijvoorbeeld. Ook heb ik 2 andere verkopers gezien die opeens in een maand van ongeveer 20 reviews naar 80+ reviews zijn gegaan. Nu vraag ik mij af, controleert bol.com uberhaupt of reviews wel legitiem zijn? Weten julie iets hierover? Want als mijn competitie gewoon een VPN aanzet en mooi reviews voor zichzelf schrijft zonder consequenties terwijl ik tijd, geld en energie steek in het vergaren van reviews dan vraag ik mij of of ik niet hetzelfde moet doen als wat zij doen.... anders heb ik gewoon een groot competitief nadeel. Ik wil het liefst natuurlijk niet aan zulke praktijken meedoen. Het melden aan bol.com van deze praktijken per verkoper lijkt mij geen oplossing, aangezien bij vele verkopers het voor mij niet te zien is of zij legitiem reviews hebben gekregen. Ik hoor graag van jullie! Groetjes, Floor
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept