Jump to content

Helmut40

Junior
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  financiering
  ondernemingsplannen
  Financiën / administratie en credit management
 1. Ik heb dit neergelegd bij een bureau dat is gespecialiseerd in franchise en hier is ook een advocaat al bij betrokken, alle stappen worden samen besproken en ingezet. Als franchisegever niet met een voorstel komt dat acceptabel is, dan zal de advocaat een brief sturen met een dagvaarding en zal ik ook stoppen met mijn bedrijf.
 2. Franchise gever wil het filiaal niet meer terugnemen. Het verlies is tot september nu / 6 K en met zonder de staatsregelingen / 15 k. Ik kan heel moeilijk een prognose maken, tot nu toe ik oktober ook weer heel moeilijk qua omzet en zo n 20 % minder dan in de normale corona weken die ook 20 % minder waren dan de start prognoses, eigenlijk draai ik nu bijna 35 tot 40 % minder. In totaal ligt mijn omzet 275 k lager dan de prognose 2020. Zijn er mensen hier die mij kunnen adviseren in het afrondingtraject of moet ik naar zuiderweg en partners? ik onderneem op loszand al
 3. Hi beide, Inmiddels zijn de stappen gezet qua jurist en we wachten op een laatste voorstel en vanuit hier gaan we het contract ontbinden. Voorts is door Covid de omzet dit jaar ook fors minder en draai ik zonder staats steun bijna 15000 verlies en dan moeten sept,okt,nov en dex nog komen. Nu nog geen financiele problemen maar zit wel heel erg in twee stijd of nu stoppen en kom er redelijk van af financielel of doorgaan ( als de franchise gever met een goed plan komt) en dan hopen op herstel... Wat is julie advies!? Lees heel graag,
 4. Ik zal eerst kort e.e.a. uit een zetten: Ik heb een winkel overgenomen eind 2019 van een organisatie die zelf winkels heeft maar ook eigenaar is van een aantal franchise formules. Overname winkel was van de organisatie zelf en ik heb een franchise contract getekend zodat de winkel omgebouwd kon worden naar een franchise concept. In het koopcontract staat dat het huurcontract op 1 januari 2020 op naam moet komen te staan v.d. koper (ik dus). In maart 2020 verneem ik via de organisatie dat de verhuurder andere plannen heeft met mijn huidige locatie en we moeten
 5. Mijn aanvraag bij de bank is zo goed als rond op wat stukken na. Nu zal een deel van het krediet uit een BSK lening bestaan en nu vraag ik mij af of mijn verleden met een wnsp dit in gevaar kan brengen. Ik heb in mijn plan en gesprek benoemd dat ik ondernemer ben geweest, en hier is kort op gereageerd, zonder veel vragen, en het financiering traject is verder doorgezet en bijna rond. De wnsp zelf is dus ook verder niet besproken ( is al 16 jaar geleden en schone lei). Vanuit BKR zijn geen meldingen.
 6. Hallo, Mbt mijn wnsp van 15 jaar geleden kan dit een belemmering worden bij een aanvraag staatsgarantie MKB ? Ik kan hier nl niets over vinden ? En heb ik de stelling goed dat een wnsp geen faillissement is ?
 7. Als je van de abn amro een discussion paper ontvangt een voorstel voor zakelijk krediet, die daarna met mij besproken word, en dan nog richting de fiatteurs moet, is dit dan wel een signaal dat je in de goede richting zit voor een akkoord ? Of zegt dit nog niets?
 8. Ik weet tuurlijk niet alles, maar heb wel heel goed gekeken waar ik in stap en hoe e.e.a. er voor staat voordat ik de stap ga nemen. Heb alles laten checken door accountant en daarnaast nog door een financieel adviseur, en beide zijn positief. Tevens zijn de personeelskosten flexibel, ik kan waar nodig dit aanpassen zodat de loonkosten meebewegen met het behaalde resultaat. Laat ik zeggen dat er voldaan is aan de voorwaarde dat je 30 % zelf moet inleggen. Dank nogmaals voor alle advies!
 9. Ik ben voornemens om een 16 jr bestaande franchise vestiging over te nemen en heb hiervoor een goed plan gemaakt. Ik ben 15 jaar lang ondernemer geweest en nu sinds 14 jaar uit de wnsp en hierin zit ook bankschuld. Moet ik deze bank voor mijn plannen in te dienen ? ( denk zelf wel ) misschien wel een hele rare vraag, of is dit uit de systemen ? Prive is dit tot nu toe geen probleem geweest bij aanvragen van creditcard etc, zal dit nu zakelijk anders worden bekeken ? Denk zelf dat het vaak direct dan nee is.
 10. Dank voor alle feedback, en goed om te lezen! Misschien een rare vraag zouden jullie mij kort en bondig kunnen schrijven, hoe ik dit kort, pittig kan vermelden in mijn plan ? Dan kan ik dit gebruiken ...
 11. Als je gaat starten of dit nu vanaf 0 doet of vanaf een overname, er kan altijd van alles fout gaan, daar ben ik me bewust! Maar je moet ergens van uit gaan en beginnen, ondernemerschap is risico, ik ben er een voorbeeld van dat je jarenlang een goed lopend bedrijf heb gehad en toch moet je stoppen, dus ja fout gaat kan altijd! Om dan nu al weer rekening te houden met een eventuele wnsp gaat mij te ver, als ik hier nu al zo over na denk kan ik beter niet beginnen en er helemaal niet meer over na denken.. U antwoord kort en stelt vragen maar misschien kunt u mij eens aangeven waarom u bijv,.
 12. Ja ik dacht van wel, maar jij denkt er blijkbaar anders over? Wil je dit toelichten ??
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept