Jump to content

Helmut40

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  financiering
  ondernemingsplannen
  Financiën / administratie en credit management
 1. Mijn aanvraag bij de bank is zo goed als rond op wat stukken na. Nu zal een deel van het krediet uit een BSK lening bestaan en nu vraag ik mij af of mijn verleden met een wnsp dit in gevaar kan brengen. Ik heb in mijn plan en gesprek benoemd dat ik ondernemer ben geweest, en hier is kort op gereageerd, zonder veel vragen, en het financiering traject is verder doorgezet en bijna rond. De wnsp zelf is dus ook verder niet besproken ( is al 16 jaar geleden en schone lei). Vanuit BKR zijn geen meldingen.
 2. Hallo, Mbt mijn wnsp van 15 jaar geleden kan dit een belemmering worden bij een aanvraag staatsgarantie MKB ? Ik kan hier nl niets over vinden ? En heb ik de stelling goed dat een wnsp geen faillissement is ?
 3. Als je van de abn amro een discussion paper ontvangt een voorstel voor zakelijk krediet, die daarna met mij besproken word, en dan nog richting de fiatteurs moet, is dit dan wel een signaal dat je in de goede richting zit voor een akkoord ? Of zegt dit nog niets?
 4. Ik weet tuurlijk niet alles, maar heb wel heel goed gekeken waar ik in stap en hoe e.e.a. er voor staat voordat ik de stap ga nemen. Heb alles laten checken door accountant en daarnaast nog door een financieel adviseur, en beide zijn positief. Tevens zijn de personeelskosten flexibel, ik kan waar nodig dit aanpassen zodat de loonkosten meebewegen met het behaalde resultaat. Laat ik zeggen dat er voldaan is aan de voorwaarde dat je 30 % zelf moet inleggen. Dank nogmaals voor alle advies!
 5. Ik ben voornemens om een 16 jr bestaande franchise vestiging over te nemen en heb hiervoor een goed plan gemaakt. Ik ben 15 jaar lang ondernemer geweest en nu sinds 14 jaar uit de wnsp en hierin zit ook bankschuld. Moet ik deze bank voor mijn plannen in te dienen ? ( denk zelf wel ) misschien wel een hele rare vraag, of is dit uit de systemen ? Prive is dit tot nu toe geen probleem geweest bij aanvragen van creditcard etc, zal dit nu zakelijk anders worden bekeken ? Denk zelf dat het vaak direct dan nee is.
 6. Dank voor alle feedback, en goed om te lezen! Misschien een rare vraag zouden jullie mij kort en bondig kunnen schrijven, hoe ik dit kort, pittig kan vermelden in mijn plan ? Dan kan ik dit gebruiken ...
 7. Als je gaat starten of dit nu vanaf 0 doet of vanaf een overname, er kan altijd van alles fout gaan, daar ben ik me bewust! Maar je moet ergens van uit gaan en beginnen, ondernemerschap is risico, ik ben er een voorbeeld van dat je jarenlang een goed lopend bedrijf heb gehad en toch moet je stoppen, dus ja fout gaat kan altijd! Om dan nu al weer rekening te houden met een eventuele wnsp gaat mij te ver, als ik hier nu al zo over na denk kan ik beter niet beginnen en er helemaal niet meer over na denken.. U antwoord kort en stelt vragen maar misschien kunt u mij eens aangeven waarom u bijv,. een Primera geen goede winkel is en wat meer hier op in gaan?
 8. Ja ik dacht van wel, maar jij denkt er blijkbaar anders over? Wil je dit toelichten ??
 9. Als eenmanszaak en dit gaat het nu als het allemaal lukt ook weer worden. Het was een moeilijk traject destijds maar we zijn er sterker uitgekomen. Ik neem de tips over en zal het kort maar bondig vermelden. Ik had wel kort ook wnsp vermeldt, maar als ik het zo lees kan ik beter kort en bondig over 16 jr ondernemer wat toelichten en vermelden dat ik ben gestopt. Alles is heel goed financieel onderbouwd, met een goed plan, reëel economisch overzicht, plaats analyse en daarbij een goed draaiende winkel die 16 jaar bestaat. Daarbij een basis, slecht en uitstekende variant ook meegenomen in de financiële overzichten
 10. Ik kreeg vanuit een financieringsbemiddelingbureau het advies om dit niet te vermelden, omdat dit al verjaard zou zijn. Ik ben voornemens om een Primera te starten en heb hiervoor een kleine keten gehad in de schoenmode.
 11. Hoi allemaal, Ik kan een franchise winkel overnemen welke al 19 jaar bestaat en winstgevend is. Ik ben al ondernemer geweest ( 16 jr) en heb 14 jaar geleden mijn zaak moeten stoppen en ben in de wnsp terecht gekomen. NU hebben we alles goed afgerond en ondertussen goede baan etc en alles weer onder controle. Maar blijf ondernemer en wil weer starten, weet iemand hoe de banken hier tegen aan kijkt na 14 jaar ??? Ik heb al 1 informel investor maar mis nog een stuk, dus heb de bank wel nodig... Ik wil dit wel eerlijk benoemen in de gesprekken, iemand advies en tips ?
 12. Beste lezer, In het verleden ben ik ondernemer geweest ( 16 jr lang) en 14 jaar geleden moest ik stoppen en ben in de wnsp terecht gekomen. Dit hebben we goed afgerond, en nu 14 jr later wil ik weer starten met een franchise onderneming. Nu is mijn vraag of ik mijn ondernemers verleden moet vermelden in het ondernemersplan , ik denk zelf van wel en eerlijk zijn naar een toekomstige financierder ( plan is goed te financieren). Weet iemand hoe banken hier tegen aan kijken ? Denk zelf als je t niet vermeldt en ze komen er alsnog achter dat dit niet wenselijk is .. Ik lees graag jullie advies en tips!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept