Jump to content

Dieuwertje

Newbee
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dieuwertje

  1. Dank Collin! ik zal daar eens naar kijken.. het station waar ik werk is pas twee jaar oud, en ze hebben totaal niet nagedacht over reizigersgemak. Er is geen brievenbus te vinden, de automaat waar je briefgeld in munten kan wisselen is vaak kapot of leeg, en briefjes van 50 die je uit de pinautomaat krijgt accepteert ie niet. En over pin automaat gesproken.. deze staat bij het GWK (waar je geld betaalt om op te nemen) en welke 's ochtends, 's avonds en op zondag dicht is. Totaal niet over deze zaken nagedacht bij het ontwerpen. We hebben ook geprobeerd ze zover te krijgen dat een brievenbus en pin wel worden toegevoegd, maar dit 'past niet in het design'. Belachelijk. Voor zover ik online heb kunnen vinden heeft Amsterdam redelijk veel bagageopslag plaatsen waar je terecht kunt. Denk aan Drop and Go, Lockerpoint, LuggageStorageAmsterdam, allemaal op loopafstand van het station. Het idee is dus om zoiets eventueel ook te beginnen bij het station waar ik werk. Helaas staan er op ons station geen ruimten leeg, anders was dit een mooie kans geweest. Het idee was daarom om een ruimte te huren op loopafstand hiervan. en ja, of de ns dit dan leuk vindt of niet, hebben ze niet veel over te zeggen lijkt mij zo. Hoezo denk je dat het met puur opslag niet te doen is? Ik was onder de indruk dat het in Amsterdam juist erg goed gaat, zoals bijvoorbeeld bij Drop and Go. Hoi TwaBla, Dit zou inderdaad de meest simpele oplossing zijn. Wij hebben dit ook met meerdere winkels aan de NS voorgelegd (geturfd hoeveel mensen bagage kwijt willen) en aan hen laten zien, maar het antwoord is altijd 'dat past niet in het design'. En je hebt inderdaad helemaal gelijk, het moet op een goede makkelijk te bereiken locatie zitten.. Dat maakt het zo'n grote sprong, en roept de vraag op of het rendabel is, omdat die gebouwen vaak erg hoge huren hebben. Dank voor je reactie Highio! Ik snap wat je zegt, helaas krijgen wij alsnog dagelijks toeristen naarstig op zoek naar een plek om tijdelijk hun bagage op te slaan. Vaak zijn het mensen die een dag hier komen toeristen, en dan doorreizen naar bestemming. Waar laat je dan je koffers? Die winkels die je opnoemt kunnen ook niet alle koffers kwijt lijkt mij zo. Dank voor de tip Richard! Het station waar ik op doel is niet Amsterdam, ik nam deze juist meer als voorbeeld om te laten zien dat zulke services het goed doen. ------------ Heeft een van jullie ervaring met het opzetten van zo'n winkel? Ik zou me graag oriënteren over wat het inhoudt om zo'n onderneming op te zetten, en beslissen of ik hier überhaupt verder mee moet..
  2. Dank voor je snelle reactie, Hans! Ik ben zelf geen ondernemer, heb er ook geen ervaring mee. Waar het mij vooral om gaat, is dat ik zie dat mijn klanten een behoefte hebben waar ik een oplossing voor zou kunnen bieden. Zelf studeer ik nu nog, dus mijn vraag heb ik vooral gesteld om inzicht te krijgen in hoe zoiets eventueel aangepakt kan worden om te bepalen of ik dit wil oppakken. Tips die zeggen dat ik me eerst in een bepaalde materie moet verdiepen zijn zeker ook welkom! Super fijn dat je zo uitgebreid hebt gereageerd, Benm! Daar zat ik ook aan te denken.. verzekeringen zijn zeker belangrijk als je jezelf verantwoordelijk stelt voor de spullen van anderen. Het idee was meer om vlakbij of tegenover het station te zitten, niet op het station zelf. Dit is niet realistisch, geen plek en specifieke regelgeving. Ik had bedacht dat het wel een bemande winkel zou zijn, op die manier kun je klanten helpen met de lockers en ook advies geven over wat er zoal te doen en bezichtigen is in Delft. We krijgen regelmatig toeristen in de winkel die niet snappen hoe het locker systeem werkt.. super onhandig. Helaas zie ik op het station waar ik werk dit niet snel gebeuren, maar het is zeker een interessant idee! We zijn een kleine winkel waar elk stukje is gevuld, dus de ruimte is er niet. Vandaar dat ik dacht aan een winkel op loopafstand van het station. Nu kunnen wij mensen nergens naar doorverwijzen, ze zien er vaak erg verslagen uit als wij dit hen vertellen. Ze hebben vaak grote suitcases en koffers die ze dan de hele dag mee zullen moeten dragen.
  3. Beste leden, Mijn naam is Dieuwertje en ik heb dit account vooral aangemaakt om hopelijk antwoord te krijgen op een vraag waar ik mee zit. Momenteel ben ik werkzaam in de AKO (soort bruna) op een treinstation in het centrum van een redelijk toeristische stad. Nu krijgen wij vaak de vraag van toeristen of het mogelijk is of zij hun koffers en tassen een paar uur bij ons kunnen achterlaten terwijl ze de stad gaan verkennen. Helaas moeten wij ze dan verwijzen naar de lockers van de NS, welke vaak vol en te klein zijn (het zijn er in totaal 12). Mijn vraag: heeft er hier iemand ervaring met het beginnen van een bagage opslag, zoals bv. Drop and go in Amsterdam? Ook vraag ik me af of het überhaupt een winstgevend idee kan zijn en of er hoge opzet kosten aan verbonden zijn. Wel ben ik er na wat onderzoek achtergekomen, dat naast de lockers van de ns, er rondom het station en centrum nergens een bedrijf is wat tijdelijke bagage opslag biedt. Ik ben geen ondernemer, maar ik vind het niet kunnen dat zo'n simpele dienst niet wordt aangeboden. Als ik op internet kijk geven toeristen elkaar het advies om naar Rotterdam te reizen, daar hun bagage op te slaan, en dan weer terug naar ons station te gaan. Alle informatie hierover is welkom! Met vriendelijke groet, Dieuwertje
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept