Jump to content

Jean Marcheur

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine
 1. Stel dat we er vanuit gaan dat ik met BTW ga verhuren en dat ik de box privé koop. Ik lees verschillende verhalen over de gevolgen: 1) Je koopt privé, inclusief BTW, maar die BTW krijg je niet terug. 2) Je koopt privé, inclusief BTW, maar die BTW kan ik middels mijn 'gewone' BTW nummer als ZZP'er terugkrijgen. 3) Je koopt privé, inclusief BTW, ik vraag privé een extra BTW nummer aan en vraag middels dat nummer mijn BTW terug. Welke is nu correct?
 2. En een motorfiets: dat is ook toch een motorvoertuig?
 3. Duidelijk. Ik begrijp van de adviseur bij het verkopende bedrijf dat huur van dit soort boxen (ook als ze niet perse gebruikt worden voor de opslag van voertuigen) dat ze altijd met BTW verhuurd dienen te worden. Is het correct dat ik dan een nieuw BTW nummer als privé persoon dien aan te vragen voor deze specifieke economische activiteit en daar ik daarmee ook de BTW van de aanschaf kan terugvorderen? Wordt mijn aangifte dan eigenlijk niet complexer dan wat het opbrengt? Met andere woorden: kost het me niet meer aan accountantskosten dan wat het me oplevert? Periodieke leegstan
 4. OK, duidelijk. Welke factoren spelen er dan een rol bij de keuze tussen zakelijk of privé? Ik meen (zie punt 3) dat er jurisprudentie is waarbij de rechter heeft beslist dat garageboxen die bestemd zijn voor het parkeren/stallen van voertuigen met BTW dienen te worden belast. Bij een unit op de bovenverdieping (waar dus geen auto's kunnen komen) zou dat dan niet van toepassing zijn.
 5. OK, maar volgens jou is er per definitie dus geen keuze tussen zakelijk of privé kopen? Het moet dus zakelijk zijn omdat ik ondernemer voor de IB ben?
 6. Ja, maar die is ook ZZP'er. We zijn wel fiscaal partners.
 7. Beste allen, Na wat te hebben rond gezocht op dit forum, kom ik er toch niet helemaal uit. Mijn situatie: ik wil graag wat spaargeld investeren in een opslagunit. Ik ben ZZP'er (eenmanszaak dus). Vlakbij mijn huis wordt een bestaand (fraai) garagepark uitgebreid met nieuwe units. Ik heb interesse om een van die units aan te schaffen, om vervolgens te verhuren via het bemiddelende bedrijf. 1) Aanschaf: zakelijk of privé? Ik meen te begrijpen dat als ik zelf geen gebruik maak van de unit, ik hem privé zou kunnen kopen. Dat scheelt me een hoop belasting bij verkoop, maar '
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept