Jump to content

Johan1988

Junior
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Address
  Goudbalpad 30, Amsterdam, Noord-Holland, 1036 KH, Netherlands
 • How did you find us:
  zoekmachine
 1. Duidelijk! Een vraagje nog; zijn wij in deze constructie dan wel privé aansprakelijk bij faillissement? Of zou dan dan afgeschermd door de holding & werk-bv constructie?
 2. Ik denk dat ik het begrijp. Dit zou inhouden dat de commandite jaarlijks een vast dividend van 8000 euro zou krijgen, en mocht dit niet mogelijk zijn, dit in een later jaar met terugwerkende kracht alsnog betaald dient te worden? Dus dividenduitkering is niet afhankelijk van de winst; maar een vast bedrag, toch?
 3. Thanks Jantax voor de reactie! Dit is ook zeker het overwegen waard. Zou je misschien alleen dit nog iets verder willen toelichten? Vooral de (cumulatief) preferente jaarwinst van 8% over de 100K begrijp ik niet helemaal.. Bedankt alvast!
 4. Ah ik begrijp het! Is er een gebruikelijke richtlijn voor hoeveel loon / management fee je jezelf uit keert? Ik weet dat er voor de DGA een minimum is van 44.000, maar ben je hier verder volledig vrij in? (los van dat de BV het moet kunnen dragen natuurlijk).
 5. Hi Norbert! Bedankt voor je reactie! Erg fijn! We zullen inderdaad zeker nog specialistische hulp inschakelen hiervoor. Maar fijn om te merken aan je reactie dat ik het op zich redelijk overzie. Gezien het uitgangspunt dat hij er uiteindelijk wel uit gaat; is het gebruikelijk om van tevoren af te spreken dat je jaarlijks een deel van de aandelen terugkoopt? Het voelt voor mij gevoelsmatig gek dat hij door eenmalig te investeren zo lang als het duurt bijna de helft van de winst krijgt zonder daar verder iets voor te hoeven doen. Of is dat gewoon hoe het is? Denk je dat er voor hem ook voordelen zouden zitten in constructie 2; of is dit meer te optimistisch gedacht vanuit ons perspectief?
 6. Goedemorgen! Mijn partner en ik zijn momenteel bezig met de overname van een horecazaak. Het is naar mijn idee een redelijk ingewikkelde constructie en ik probeer me zo goed mogelijk in te lezen en te verdiepen in alle materie; maar wellicht zijn er ook mensen hier die ons van wat advies zouden kunnen voorzien. De huidige constructie is: Een VOF, 5 vennoten, waarvan op het moment eigenlijk nog maar één actief in de zaak werkt. Deze vennoot heeft een grote liefde voor de zaak, red het niet alleen en heeft ons benaderd met de vraag of wij er in willen stappen. De andere 4 vennoten willen er allemaal uit en zullen dus uitgekocht moeten worden. Voor de vennoot die nog actief over is zijn eigenlijk meerdere constructies denkbaar; ook eruit stappen, alleen financieel erin blijven, op een laag pitje mee doen; hij wil eigenlijk dat wij met een voorstel komen. De zaak is afgelopen week getaxeerd op 250.000 euro. Momenteel zijn ze bezig met hoe dit verdeeld zou moeten worden onder de verschillende vennoten, maar het is wel waarschijnlijk dat de actieve vennoot hier het grootste aandeel van krijgt (rond de 100K). Het is voor ons eigenlijk noodzakelijk dat hij dit momenteel op een manier in de zaak laat zitten; zodat wij met 150K onszelf inkopen, en dit is voor hem ook geen probleem. Maar de vraag is dus; hoe kunnen we dit het beste doen? Waar wij zelf zeker van zijn, is dat we de VOF willen omzetten naar een BV en dat het uitgangspunt is dat we het op termijn met zijn 2en doen. Constructie 1 zou zijn; hij wordt voor 40% aandeelhouder (100 / 250) en wij ieder voor 30% (75/250). Mijn vraag hierbij is: betekent dit dat van elke winstuitkering 40% naar hem moet gaan, ook al staan wij beide fulltime in de zaak en hij niet? En met het idee dat hij er wel uit gaat, zouden we dan elk jaar een gedeelte van de aandelen moeten terugkopen? Constructie 2 zou zijn; hij laat het geld erin als een lening dat we jaarlijks met rente aflossen. Dit lijkt voor ons de fijnste constructie omdat we direct zelf alleen aandeelhouders zijn, maar ik zie op het moment niet zou goed op welke manier dit voor hem aantrekkelijk zou zijn t.o.v. constructie 1. Elk advies of opmerkingen over wat ik eventueel over het hoofd zie zijn zeer gewaardeerd! Bedankt alvast!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept