Jump to content

Tinus81

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine
 1. Ik heb een deelneming aangekocht voor € 0. De negatieve goodwill die hierdoor ontstaat bestaat uit goodwill voor toekomstige verliezen en een deel lucky buy. Op mijn balans staat dus een deelneming en een negatieve goodwill. In de commerciële JR heb ik dit verwerkt in de passiva (op advies accountant). In het aangifteprogramma VPB is hiervoor geen ruimte in de passiva. Heeft iemand hier ervaring mee? Kan ik dit dan negatief in de activa (goodwill) verwerken? Vervolgens is er inderdaad in het eerste jaar verlies gemaakt. Dit verwerk ik boekhoudkundig in de goodwill. Per saldo heb ik dus geen resultaat van de deelneming. Dan hoef ik toch ook niets met de deelnemingsvrijstelling? Ik heb immers geen resultaat vanuit de deelneming in mijn vermogensvergelijk zitten.
 2. Voor alle zekerheid: De diensten die de schoonmaakBV aan de stichting levert noemen we wel btw-belast, dus mogen zij btw in aftrek nemen. Maar de btw van die btw-belaste diensten brengt zij niet in rekening bij de stichting, maar levert zij eigenlijk tegen 0%. Interpreteer ik 'm zo juist? ja, dan zie ik inderdaad het btw-voordeel en kan ik dat ook in mijn organisatie gebruiken.
 3. Beste Roel, Hartelijk dank voor je antwoord. Deze begrijp ik helemaal, maar dan ontstaat er dus pas een voordeel als je eerst inkoop deed buiten de stichting en nu zelf een BV hebt binnen de fiscale eenheid waar het schoonmaakpersoneel in dienst is. Want als de schoonmaakBV ook haar diensten inkoopt, ontvangt zij de factuur van 1210 euro en is er geen voordeel. Dus op totaalniveau van de fiscale eenheid is er geen btw-voordeel zolang de diensten worden ingekocht van buiten de fiscale eenheid.
 4. In juli 2019 is er een uitspraak geweest van een BV in een fiscale eenheid met een onderwijsorganisatie. https://meijburg.nl/nieuws/hoge-raad-bevestigt-ruime-uitleg-fiscale-eenheid-btw Hierin wordt gesproken over een belastingvoordeel in de btw-aftrek. Kan iemand mij uitleggen waar dat voordeel wordt gerealiseerd? Bij een organisatie met beperkte aftrek (prorata) geldt voor de facilitaire BV het proratapercentage van de volledige fiscale eenheid. Welk fiscaal voordeel ontstaat dan door bijv de facilitaire diensten op te nemen in een aparte BV binnen de fiscale eenheid? Die BV krijgt toch geen extra aftrekrecht?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept