Jump to content

Wilbert91

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Address
  Elftstraat 26, Hippolytushoef, Noord-Holland, 1777CG, Netherlands
 • First name
  Wilbert
 • Last name
  van der Meulen
 • Company or organization name
  Stichting Zwembad op Wieringen
 • Email
  wilbertmeulen@outlook.com
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30

Company info

 • Location
  Hippolytushoef
 1. Het is zeker een hoop gedoe, maar het is voor een goed doel blijf ik maar denken. We gaan in principe gewoon een bedrijf runnen tegen nul vergoeding, maar je moet wat over hebben voor een zwembad in een dorp :)
 2. Dat zou kunnen, alleen dat ondermijnt het maatschappelijk belang dan wel. Het 'gevoel' is dan anders. We gaan o.a. werken met vrijwilligers en daarbij werk je liever vrijwillig voor een stichting dan een B.V. Daarnaast is het niet de bedoeling dat er winst wordt uitgekeerd aangezien we afhankelijk zijn van subsidies. Ook wil ik het vermogen liever gescheiden houden van de exploitatie.
 3. Wat Roel J inderdaad zegt: Recreatie gaat tegen 9% en de kosten zijn vrijwel allemaal tegen 21%. Waarbij energiekosten al snel richting de 50.000 euro excl. BTW. Vandaar de jaarlijkse teruggaaf.
 4. Hallo allemaal, Ik heb de volgende situatie: De gemeente heeft een zwembad welke zij exploiteren. Deze willen ze echter van de hand doen. Ik wil (samen met aan aantal anderen) het zwembad overnemen om te behouden voor de gemeenschap. Nu zal de overdracht plaatsvinden aan een stichting welke we reeds hebben. Per 1 januari 2019 is er echter nieuwe regelgeving voor sportstichtingen en verenigingen welke zegt dat de activiteiten van deze rechtspersonen niet langer met BTW belast zijn. Nu is het zo dat het zwembad voorheen ongeveer 16.000 euro per jaar meer aan BTW ontving dan dat het betaalde. Dit voordeel vervalt nu dus als de exploitatie in een stichting terecht komt. Daarom de volgende vraag: kan dit verlies worden voorkomen? Ik zit zelf aan het volgende te denken, maar weet niet of dit mogelijk is: - Overdracht pand van gemeente aan stichting - Oprichten Zwembad B.V. om de exploitatie te verzorgen. In de B.V. zal ook nieuw personeel worden aangenomen. (het oude personeel wordt door de gemeente gedetacheerd aan de B.V.) - Stichting is 100% eigenaar van de B.V. - B.V. mag natuurlijk winstuitkeringen doen aan de eigenaar, echter de Stichting mag geen winstuitkeringen doen aan het bestuur, dus het maatschappelijke belang lijkt me zo gewaarborgd. - B.V. betaald huur aan stichting voor gebruik pand. - Stichting verhuurt idealiter met BTW (voordeel van btw teruggaaf op investeringen, onderhoud en energielasten) - Stichting ontvangt jaarlijks een subsidie van de gemeente om voort te kunnen bestaan. Misschien is het wat teveel van het goede om alle voordelen te willen hebben, maar als het op een juridisch juiste manier kan en het levert wat op, dan graag natuurlijk! Ik hoor graag jullie visie.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept