Jump to content

raas78

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine
 1. Dank weer... Better safe than sorry dan. Vind 't helemaal niet erg om veel belasting te betalen, zou ook inhouden dat je veel verdiend. Ik ken alleen niet alle regeltjes waar ik als ondernemer gebruik van zou kunnen maken en die ben ik dus aan 't onderzoeken. Dit is er blijkbaar (helaas) niet één van.
 2. Bedankt Rachid. Vraag dan, wat is de realiteit? Ik zal echt niet de enige ondernemer zijn die vanuit thuis werkt en nauwelijks zakelijke kilometers zal maken. En, zoals ik in praktijk wel eens zie. Vrouwen van ondernemers die ook in een 'auto v/d zaak' (kunnen) rijden. Heeft de fiscus hier 'actief opsporingsbeleid' op? (een deel van mijn ict 'hobby' zit in de forensisch onderzoek ;-) ) m.a.w... als vinkje 'youngtimer op de zaak' aan staat. ik bedoel, wil die 35% bijtelling grif voor lief nemen, zal geen km-registratie doen en agenda zit in m'n hoofd (zie forensisch onderzoek).
 3. Crap... Echt geen verstand van dit soort dingen dus, maar hier leer ik van. Dank! hmmm... Dan hoop ik maar dat de soep niet zo heet wordt gegeten, zoals een aantal hier aangeven... Moet me er toch een beeld van vormen.
 4. Bedankt weer voor de antwoorden. Zoals jullie al door hebben, weet ik meer van ICT en auto's dan van belastingen... Nu ga ik waarschijnlijk te kort door de bocht, maar... Stel dat de bijtelling toch uitkomt op de werkelijke kosten, dan gaat daar toch nog inkomstenbelasting vanaf? M.a.w. dan betaal ik de auto(-kosten) toch uit bruto-geld, i.p.v. nu uit mijn netto-inkomsten? Scheelt toch de helft? Of heb ik er nu echt geen verstand van? Bedankt!
 5. Ok.. dankje. duidelijk, had ik je antwoord verkeerd geïnterpreteerd. ik heb, met 3-4 facturen per jaar, niet echt een boekhouder, wel iemand (oud-fnw-persoon) die me helpt met het invullen van de belastingaangifte. Zal het ook nog eens aan hem voorleggen wat hij vind.
 6. Bedankt Joost, die begreep ik, dat indien ik meer dan 500km prive rijd ik bijtelling betaal. ik bedoelde meer 't aantal km's wat gereden dient te worden voor de zaak, is dat dan ook 500+ of heb ik je antwoord gisterenavond verkeerd begrepen?
 7. Henk, Joost en Rachid, bedankt voor jullie antwoorden! Het begint me wat duidelijker te worden, denk ik. Overigens, nu ik er wat dieper over na denk, vermoed ik dat 99% niet echt reëel is. Het aandeel km's voor de zaak zal hoger zijn. Als ik naar afgelopen jaar kijk (ik werk 4 dagen in loondienst) ben ik op mijn 'vrije' 5e dag toch wel een heel aantal keer naar Concullega's, Klanten en een Seminar geweest. Een km-registratie zal ik niet bijhouden en het is gemakkelijk om even een afspraak in de agenda te zetten. Joost heeft het over het aantal km's en dat niet het percentage relevant is. Wat is dan dit aantal km's? De reden dat ik het zo wil doen is simpel, geld besparen. Ik maak in mijn onderneming nauwelijks kosten omdat ik 't geld verdien met m'n kennis (IT, webapplicaties). Eigenlijk is dit gewoon hobby van me. Daarnaast heb ik een andere passie: auto's Als ik zie hoe de winst uit onderneming belast wordt omdat ik ook nog in loondienst ben, wordt je niet goed van de belastingdruk. Allerlei voordelen gaan aan m'n neus voorbij. Als ik dan op deze manier een leuke auto zou kunnen rijden voor 'minder dan half geld' zou dat toch prettig zijn ;-) Wederom bedankt!
 8. Bedankt... 't wordt me er allemaal niet duidelijker op... je leest dat er een regel is, maar dat men nog niet eerder heeft meegemaakt dat ze is toegepast. En hoe dan? zonder km-registratie.
 9. Sorry, ik begrijp het echt niet. Vandaar dat ik de vraag stel. Ik heb gelezen dat de fiscus woon-werk-km's ook als privé telt. Maar wat als ik nu een ondernemer ben, die ergens kantoor heeft, maar nooit op klantenbezoek gaat. Deze ondernemer gebruikt de auto van de zaak enkel voor z'n woon-werk verkeer. Deze ondernemer kan toch ook gebruik maken van bv. de YT-regeling? Bedankt!
 10. Hallo allemaal, ik heb een vraag. Mijn situatie is als volgt. Naast mijn dienstverband van 36u/week heb ik een kleine onderneming waarmee ik stabiel 8k omzet per jaar heb. Soms zitten er, door extra opdrachten, uitschieters bij. Zo ook dit jaar. Ik heb dit jaar een mooie omzet kunnen draaien en ben me aan 't oriënteren op een leuke youngtimer. Ik heb echter de volgende vragen. Het werk wat ik voor mijn onderneming doe, doe ik van thuis uit. Die 3-4x per jaar dat ik mijn klanten bezoek is te verwaarlozen. Ik zou de auto 99%+ prive gebruiken en dus ook gebruiken om naar mijn werk in loondienst te gaan. Nu is mijn vraag? kan ik dit zo doen? een yountimer zakelijk aanschaffen en dan 35% bijtelling op de dagwaarde bijtellen en afhankelijk van marge/btw auto 1,5/2,7% BTW van de catalogus prijs bij mijn inkomen moeten optellen? Ik heb, ben ik bang, teveel gelezen dat ik 't even kwijt ben allemaal. Wie weet, of heeft ervaring met bovenstaande. Bedankt voor de reacties.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept