Jump to content

MeikeGJA

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Arnhem

Vision

 • I'm looking for people who
  Kunnen helpen bij zzp in de hulpverlening / zorg / ggz
 1. Nou, de dienst zelf is al een beroep, namelijk maatschappelijk werk. Wat ik wil is mensen die in transitie zijn, op maatschappelijk gebied ondersteunen. Dus niet vanuit het ziekenhuis of medisch gebied. Maar juist de praktische kanten waar ze tegenaan lopen. Dus qua beroepskwalificaties ben je dan maatschappelijk werker, met de daarbij behorende diploma's en gedragscodes.. ik denk dat er wel organisaties zullen zijn die het een goed idee vinden, maar er zijn overal bezuinigingen in hulpverlenersland. Dus vraag me af zij zitten te wachten op een zzp'er die haar eigen diensten wil komen uitvoeren. In eerste instantie wil ik dit dus zelf gaan doen. Of aanbieden.. @Ron van der Kolk Het is dan wel een ideële doelstelling, maar uiteindelijk moet ik er wel ook mijn huur van kunnen betalen.
 2. Hoi, Ik probeer me te oriënteren hoe ik als maatschappelijk werker als ZZP'er aan de slag zou kunnen. Ik kan hier namelijk heel weinig over vinden. Ik denk dat ik een idee heb, wat nog niet bestaat. Ik kan deze functie nergens vinden, binnen bestaande organisaties. Het wordt op vrijwillige basis uitgevoerd in de regio Amsterdam, maar verder in Nederland is er weinig te vinden in deze variant van hulpverlening. Als ik google op zzp in de zorg of hulpverlening. Kom ik veel uit bij beroepen als verpleegkundige, verzorgende of iets medisch. Maar niet als maatschappelijk werker. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen als ik dit wil opzetten. Het is ook niet echt een bedrijf, het is geen commercieel idee. Dus ook qua financiering is het lastig, het zal vanuit de WMO of de zorgverzekering betaald moeten worden. Wat lastig is, want je kun niet steeds lobbyen voor nieuwe cliënten, zoals een journalist wel kan lobbyen voor opdrachtgevers bijvoorbeeld. De cliënten ontvangen geen PGB voor hun problematiek, dus direct financieren door de cliënt zelf is ook nauwelijks een optie. Is er iemand die ervaring heeft in iets opzetten waarin je jezelf verhuurt aan cliënten als maatschappelijk werker? En mij een beetje wegwijs kan maken in waar ik overal aan moet denken? En of dit ontzettend moeilijk is qua financiering? Is dit haalbaar? Of moet je dan echt aansluiten bij een bestaande organisatie? En zo ja, hoe verkoop je dan je eigen idee aan een organisatie? Huren zij jou dan in als ZZP'er? Help me out..
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept