Jump to content

teunissenstefan

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. We hebben de belastingdienst gebeld en ons is verteld dat wij inderdaad maar 65 euro hoeven te betalen. Hartelijk bedankt, Roel en Branko.
 2. Maar ik las toevallig net het volgende: "De boete omdat u niet hebt betaald, rekent u zelf opnieuw uit. Die is 3% van het nieuwe btw-bedrag. Met een minimum van € 50,00.". Betekent dit dan dat die 3% alleen betaald moet worden als de btw minimaal 50 euro is? Of dat de boete die betaalt moet worden minimaal 50 euro is? In het laatste geval zouden wij dan toch 115 euro moeten betalen? Sorry dat ik zoveel vragen stel, maar ik wil het liever niet fout hebben. Bedankt Roel.
 3. Hey Roel, bedankt voor je reactie. Dus als ik het goed begrijp zouden wij de 65 euro moeten betalen indien de btw die wij moeten betalen 0 is? Ik zal morgen ook voor de zekerheid de belastingdienst nog even bellen.
 4. Hallo! Ik ben met 2 vrienden in Juni een bedrijfje begonnen. Vandaag kreeg ik een brief in de bus (naheffingsaanslag) waarin stond dat we 5215 euro moeten betalen aan de belastingdienst: 5000 euro openstaand bedrag (schatting); 150 euro boete wegens niet betalen; 65 euro boete wegens niet doen van aangifte. Nu hebben wij alsnog aangifte gedaan maar nu vragen wij ons af hoe het nu verder moet? Op de website van de belastingdienst had ik gelezen dat het te betalen bedrag verminderd kon worden als de aangifte alsnog gedaan zou worden. Maar ook las ik het volgende: "Doe de aangifte alsnog. En betaal de naheffingsaanslag. Zorg ervoor dat het bedrag op onze rekening staat vóór de betaaldatum die op de naheffingsaanslag staat. En vermeld bij uw betaling het betalingskenmerk van de naheffingsaanslag.". Nu zijn wij dus in de war wat wij nu moeten doen. Moeten wij de volledige 5215 euro betalen ookal klopt die schatting niet? Moeten wij alleen de 215 euro boete betalen omdat de schatting niet klopt? Of kunnen we beter afwachten om te kijken wat de belastingdienst hierover zegt? De 5125 euro betalen zouden wij niet erg vinden, als wij dit bedrag zouden hebben maar helaas hebben wij dit niet (we kunnen ook niet zover rood staan). Er staat dat we uiterlijk moeten betalen voor 12 december 2019. Hulp zou zeer gewaardeerd zijn!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept