Jump to content

jovanco

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Wat mij betreft is de vof niet bijna ten einde. Maar ik begrijp jullie ‘alles of niets’ reactie niet. Het is toch beter om met mijn vennoot te overleggen, als het hem niet lukt om beter te presteren, dan zou de volgende stap toch zijn om over de winstverdeling te praten?
 2. Heel extreem gezegd als die vennoot dus stopt met werken. Dan zou die 50/50 winstverdeling ook gehanteerd moeten blijven?
 3. @robberttk vind je dat als de vennoot dus minder presteert dan dat afgesproken is ook die 50% moet behouden?
 4. Ok. Ik snap je standpunt. En het laat mij ook goed doordenken. Ik realiseer mij nu dat de werkverdeling zoals het nu is niet van te voren zo afgesproken is. Het idee was dat we beide evenveel verantwoordelijkheid zouden hebben. De verhoudingen zijn uit balans geraakt. Daarom ben ik ook opzoek naar een manier om een eerlijke winstverdeling te bepalen.
 5. Goed punt. Heb je misschien input op welke punten wij ons beider inzet zouden kunnen toetsen om te bepalen wiens werk het meest waardevol is?
 6. Zo’n 5 jaar heb ik samen met x een vof. Tot voor kort weinig succes mee geboekt. De laatste jaren begint het te lopen, en zijn we onszelf aan het terugbetalen wat we geïnvesteerd hebben. We hebben nooit een vof contact ondertekend omdat we niet precies wisten wat we erin vast wilden leggen. We hebben altijd een winstverdeling van 50/50 afgesproken. De laatste tijd vraag ik mij af in hoeverre de winstverdeling van 50/50 eerlijk is aangezien hij uitvoerend werkt en ik de visie heb en de koers bepaal. Qua uren investeren we ongeveer hetzelfde. Welke stappen zou ik kunnen nemen om uit te zoeken wat een eerlijke winstverdeling is?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept