Jump to content

LarryV80

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Musselkanaal

Vision

 • I'm looking for people who
  Advies of mij kunnen helpen aan de startup finaciering voor mijn bedrijf
 1. Klopt wat u zegt daarom zal de verzending CIF verzonden worden en is dus verzekerd voor de genoemde gevaren en risico's Oorlog en staking worden vermeld in het verkoop/leverings contract. Bedankt voor de overige tips!
 2. Bedankt voor uw reactie, ik ga alleen terug reageren tegen mensen die serieus antwoord kunnen geven zoals u. Ik ga hier zeker wat mee doen! Alleen worst het nog goed zoeken naar een bank die ik nog niet heb gevraagd.
 3. U hebt gelijk, tegenwoordig sturen ze niet eerst de goederen en pas als het aankomt dat ze betalen. Gebeurt nig wel maar niet veel meer.
 4. Ten eerste het gaat niet naar Nederland toe. Ten tweede de goederen worden bemonsterd in de haven voor vertrek. Als de koper de rapporten binnen heeft van de bemonstering wat gedaan wordt door SGS dan wordt de letter of credit vrijgegeven en de goederen op de boot geladen. Dus wel zekerheid.
 5. Ja als ik 5 jaar eerder had geweten dan had ik dat zeker gedaan.
 6. Helaas niet mogelijk, ik zit prive aan mijn max veilig leen bedrag door verbouwing en verduurzamen van mijn huis anders had ik dit wel gedaan. Mar bedankt voor het meedenken.
 7. Het is 100% eerlijk als het niet zuivere handel is dan had ik wel via een ander ingang geprobeerd mij geld te krijgen. Ik hoef eerste jaar geen winst te maken prive betrefd, ik heb mijn dagelijkse loondienst baan nog als het eerst maar aan de rol is dan kan ik afbetalen en de rest gebruiken voor inversteringen in andere commodities zoals appels exporteren naar de Haitti en de Dominicaanse Republiek. Alles eerlijk, ik geloof heilig in karma.
 8. Ik heb voorgesteld bij bedrijven om bij een krediet van 16.000 een totaal bedrag terug te betalen van 30.000 over een periode van 12 maanden, dat is 14.000 euro rente dat moet toch aantrekkelijk zijn voor instanties. Ik kan dit bieden omdat ik de zekerheid heb, de klant wil het graag hebben en ik heb een goede prijs. Misschien moet ik maar mijn bedrijfsplan aanpassen en om meer te vragen over een langere looptijd? Wel raar dat iemand die een horeca zaakje begint (met alle respect voor de gene die zijn droom durft te volgen) die niet weet zeker weet wat zijn maandelijkse cashflow is het wel voor elkaar krijgt en ik ben zeker van een netto winst van 20.500 x 12 maanden het niet krijg.
 9. Klinkt zeker aantrekkelijk, voor crowdfunding is het bedrag te laag helaas.
 10. Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Larry en ben een Commodity Trader en ben tevens gewoon ook nog in loondienst als proces operator. Niet zomaar een tussen persoon waar andere tussen personen tussen zitten. Ik werk rechtstreeks voor de producent, zo kan ik een concurrerende prijs aanbieden die zelfs onder de marktprijs lig. Maar nu het volgende. De afgelopen 2 jaar ben ik bezig geweest met het voorbereiden van mijn bedrijf zoals contacten leggen, netwerken en afreizen naar het land van herkomst waar de goederen vandaan komen. Afgelopen oktober heb ik een contract kunnen afsluiten met een koper van rauwe cashewnoten voor de levering van 100 ton per maand, en vanaf maart 2020 levering van 2 koelcontainers met mango’s naar Europa per maand en als het avocado seizoen begint daar ook 2 containers van. Nu het volgende, omdat ik pas afgelopen oktober mijn eerste opdracht binnen heb gehaald na een voorbereiding periode van 2 jaar heb ik mij in November dit jaar ingeschreven bij de KVK. Om de eerste goederen naar de laad haven te krijgen ben ik genootzaak om een starterskapitaal te hebben in mijn geval is dat 16.000 euro pas na betaling van de klant zullen de goederen geladen worden. Nu heb ik van de koper het koop contract getekend en wel, bewijs van vermogen van de koper en zullen alle betalingen via een een letter of credit gaan. Omdat mijn bedrijf nog geen jaar staat ingeschreven bij de KVK krijg ik nergens een startkapitaal van 16.000 euro terwijl mijn netto winst voor de verkoop van 3 containers met cashewnoten 20.500 zal zijn. Ik heb een businessplan ingeleverd bewijzen overgedragen maar bedrijven zoals Qredits en die andere veel belovende bedrijven die niks waarmaken durven het niet aan omdat ze de branche niet kennen en ik geen betaal garantie heb van de koper. Na een telefoon gesprek met 1 van de bedrijven heb ik ze de vraag gesteld of ze weten wat een letter of credit inhoud en daar op antwoorden ze nee. Ik heb ze uitgelegd dat dit de betaalgarantie is van de bank van de koper waar het bedrag voor deze deal word gereserveerd voor betaling van mijn geleverde product dus gegarandeerde uitbetaling. Daarna kwamen ze met het argument dat het bedrag te laag is en dat ze er niks aan kunnen verdienen, dat kon ik begrijpen dus ik stelde voor om een hoger bedrag aan te vragen zodat ik andere deals kan afsluiten en weer kwamen ze met een andere argument om het niet te doen. Mijn vraag is kan iemand mij advies geven waar ik wel terecht kan voor een startkrediet. Suggesties zijn welkom want het begint er op te lijken dat ik deze deal ga kwijt raken. Zijn er misschien particuliere verstrekkers zonder dat je wordt opgelicht?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept