Jump to content

floor.ida

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Bedankt voor je antwoord. Als ik het dus goed begrijp moet ik dus de BTW overdragen aan de belastingdienst. Duidelijk, erg bedankt. Deze specifieke vraag is voor de omzetbelasting. Bedankt voor je antwoord.
 2. Hallo mensen, Ik heb een tweetal vragen over aangifte omzetbelasting. Een antwoord waardeer ik enorm. 1) Voor mijn e-commerce onderneming heb ik producten weg gegeven in ruil voor reviews. Dat wil zeggen dat mensen mijn product kopen (op bol.com), een review achterlaten en ik dan vervolgens het aankoopbedrag op hun rekening stort. Moet ik hierover toch het BTW overdragen aan de belastingdienst? Of hoeft dit niet aangezien ik hier geen winst over maak? Ik neem aan dat ik het aankoopbedrag in ieder geval als bedrijfskosten kan opboeken? 2) Klopt het dat wanneer een Nederlandse expediteur vracht voor mij verzendt vanuit China naar Nederland (door-to-door, DDU), er door de expediteur geen BTW aan mij doorbelast voor het vervoer, opslag en dergelijke? Ik heb het dan niet over de BTW dat over de waarde van de goederen wordt gerekend. 3) In q3 2019 heb ik opgaaf ICP gedaan per kwartaal. In q4 2019 heb ik niet intracommunautair geleverd, dien ik dan alsnog een ICP opgaaf te doen? Bij voorbaat dank!
 3. Erg bedankt allemaal! Bij het openen van het account en overleggen van credit card en bankrekening documenten en vervolgens een appeal tegen hun beslissing, werd mijn account (tijdelijk) gebanned. Zie hieronder. Ik heb gelezen dat Amazon geen debit cards accepteert, alleen credit cards. Ik heb mij aangemeld om een Knab zakelijke credit card te krijgen, maar deze werd geweigerd vanwege onvoldoende inkomen. Toen heb ik vervolgens geprobeerd om een prive transferwise debit card te gebruiken, deze werd geweigerd. Daarna heb ik de credit card van een vriend gebruikt en deze werd ook geweigerd. Nu vertelt een andere vriend mij dat hij transferwise debit card gebruik voor amazon en dat deze is geaccepteerd. Ook kent hij andere sellers die dat ook gebruiken met succes. Het probleem lag hier in het feit dat ik een prive transferwise credit card had gebruikt en geen zakelijke met mijn bedrijfsnaam. Toch ben ik bang om een zakelijke debit card te gebruiken, ik ben bang dat Amazon hier heel streng op gaat reageren. Moeilijke beslissing... Advies is van harte welkom. Wellicht is het mogelijk om een zakelijke credit card te krijgen bij een instantie die niet moeilijk doet over het inkomen?
 4. Beste mensen, Ik heb geprobeerd om een verkopersaccount op amazon.de te openen, maar de aanvraag werd niet geaccepteerd. Mijn bedrijf is gevestigd in Nederland. Ik probeer nu erachter te komen waarom het niet werd geaccepteerd. Ik wil Amazon er niet over bellen, omdat ik denk dat ik deze laatste kans om met hen in contact te komen alleen moet gebruiken als ik alles in orde heb en aan hen wil vragen om mijn account te heropenen. Amazon is hier heel strikt mee namelijk. Bij het aanmelden voor een verkopersaccount heb ik toen mijn gloednieuwe Knab zakelijke rekening gebruikt waar nog geen cashflow op te zien was. Ik heb twee vragen: *Kan ik als Nederlands bedrijf een Nederlandse bankrekening gebruiken om een account bij Amazon Germany (FBA) te openen? *Mijn account is dus bij Knab. Het is een kleine bank die pas in 2012 werd opgericht. Kan het zijn dat Amazon mijn aanvraag niet heeft omdat ze Knab niet kennen en het niet betrouwbaar lijkt omdat het geen gevestigde grote bank is? Ik zelf denk dat het aan mijn credit card lag wegens verschillende redenen, maar ik wil alles uitsluiten voordat ik een verzoek tot heropenen doe. Alvast bedankt!
 5. Hallo mensen, Ik wil in Duitsland voorraad houden en ook daar gaan verkopen en hiervoor heb ik een Duits BTW nummer nodig voor mijn eenmanszaak. Om te bepalen of ik voorlopig nog genoeg voorraad heb, moet ik weten hoe lang het in de praktijk duurt om een Duits BTW nummer toegekend te krijgen (vanaf de dag nadat je de aanvraag hebt ingediend). Kan iemand hier iets over zeggen? Ik zal morgen ook de Duitse Belastingdienst hierover bellen, maar meningen/ervaringen van jullie kan ik ook meenemen in mijn schatting. Alvast hartelijk dank!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept