Jump to content

PenelopeP

Newbee
 • Posts

  2
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Vrouw
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Recent activities

 1. Zo, dat zijn nog eens fijne antwoorden! Dank jullie, hier kan ik zeker weer mee verder. En, ik heb er nooit over nagedacht dat ik ooit in de ww zou kunnen komen, dus heb ik me ook nooit verdiept in de ww regelgeving, maar het is dus inderdaad heel wijs om al een onderneming te hebben voor het ontslag. Voor het geval dat.... Ook meerdere handelsnamen, en de argumenten om niet voor de KOR te kiezen. Ik zie nu echt wel in dat ik gewoon met een expert om de tafel moet om alles uit te pluizen en duidelijkheid te krijgen voordat ik keuzes ga maken. Bedankt.
 2. Al 20 jaar ben ik 4 dagen in de week in loondienst. I.v.m. het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de werkgever zal het bedrijf in 2021 stoppen te bestaan. Ik ben dus nog een jaar voorzien van werk in loondienst. Nu wil ik graag zelf een eenmanszaak opzetten, waarbij ik mij zal specialiseren in een bepaald product, om dit onder een eigen merknaam te produceren en verkopen via een eigen website/shop. Ik wil graag het komende jaar gebruiken om dit op te zetten zodat dit hopelijk al een beetje loopt als ik in 2021 uit dienst treed. (hierbij is geen sprake van een concurrentiebeding oid met mijn huidige werkgever) Daarnaast zal ik als freelancer (vrij beroep) kunnen gaan werken voor enkele klanten van het bedrijf waar ik nu in dienst ben. Dit alles overigens in goed overleg met mijn huidige werkgever. Is het verstandig om mij nu in januari 2020 al bij de kvk in te schrijven als eenmanszaak voor mijn product? Zodat ik kosten die ik ga maken voor apparatuur, inkoop materialen en website op naam van de eenmanszaak kan zetten? (investeringen komen vanuit privé spaarrekening) En ook om een zakelijke rekening te openen zodat ik alles goed gescheiden kan houden. Ik heb geen idee of ik komend jaar 1225 uur in het bedrijf zal kunnen steken. Of is urenregistratie, startersvoordeel en zelfstandige aftrek nog niet van belang als er weinig winst/omzet wordt gemaakt? Zal de belastingdienst mij gaan zien als ondernemer voor de inkomstenbelasting en/of btw als ik nog maar weinig omzet genereer? Is de nieuwe kleine ondernemersregeling handig in de opstartprocedure? Mijn freelance werk voor huidige klanten zal heel anders van aard zijn dan het product dat ik onder een merknaam op de markt wil brengen. Hoe zou ik dit kunnen splitsen en factureren? Naja, een hoop plannen en vragen maar wat is de eerste stap die ik nu het best zou kunnen zetten?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept