Jump to content

Sebastiaan70

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Company info

 • Location
  Hilversum
 1. Hi Norbert, dank voor je snelle reactie. Advies kreeg ik ook al eerder. Wordt dus sowieso duur grapje...vind jij dat die advocaat bij voorkeur daar zit waar ook de rechtbank zit? In dit geval utrecht. Of maakt dat niet uit? nog mails dank!
 2. beste lezers, sinds 3 jaar werk ik met 2 partners in een een door ons opgericht nieuw bedrijf. We zijn alleen voor 33,3% aandeelhouder. Er zijn statuten, echter geen aandeelhoudersovk of management ovk. We hebben dus eigenlijk nooit onderscheid gemaakt tussen bestuurder en aandeelhouder. We zijn ook nooit benoemd als bestuurders. Er is verder geen personeel. Nu het bedrijf begint te groeien hebben de andere twee aangegeven de samenwerking te willen beëindigen. Ze hebben op de AvA mij ontslagen als bestuurder. Ik heb daar tegen geprotesteerd omdat daar in mijn ogen nooit sprake van is geweest (weet niet of dat juridisch houdbaar is). Uiteraard willen ze ook dat ik mijn aandelen aan ze verkoop maar daar ben ik vooralsnog niet toe bereid. Omdat ze alle handel en wandel nu voor mij afsluiten heb ik gevraagd om inzage. Inzage inkomsten/uitgaven, afgesloten contracten, dat soort dingen. Heb ik daar als aandeelhouder met 33,3% belang recht op? Of is dat ook in deze situatie beperkt tot jaarlijkse verantwoording van beleid in de AvA? Heel veel dank voor de hulp!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept