Jump to content

aojudo

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 1. Goed idee. Ik ga van start met alleen postnl leeftijdscheck, mochten er teveel retouren komen ga ik ook iDIN gebruiken. Nu heb ik nog een hele andere vraag, ik weet niet of deze hier hoort. Maar hebben mensen ervaring met fullfilment centers? Ik heb zelf niet zoveel ruimte voor opslag, dus ik dacht als ik het via een fullfilment centre laat doen regelen zij de opslag en het versturen.
 2. Contact gehad met KvK en PostNL. KvK geeft aan dat een leeftijdscheck bij aflevering voldoende is, mits het pakket niet wordt afgegeven aan een willekeurige persoon die de deur open doet, maar alleen aan degene die het product besteld heeft. Ze raden aan dit ook op de website te vermelden, om zo te voorkomen dat een minderjarige een pakket bestelt en niet weet dat hij het niet aan mag nemen. PostNL geeft aan, zoals Daniel zegt, dat het pakket alleen maar wordt gegeven aan de persoon die het pakket besteld heeft. Ik denk dus dat mijn vraag zo beantwoord is. Tenzij het ni
 3. Speciaalbiertjes via brouwerijen
 4. Dat zou een stuk makkelijker zijn zonder dat iDIN gebeuren. Het enige is dan dan Postnl goed moet checken. Dan zou het opgelost zijn.
 5. Naar wat ik gelezen heb is de verkoper op elk moment tot en met de aflevering aansprakelijk, dus inderdaad ook als de bezorger niet checkt. Dus is het denk ik, zoals Roel J zegt, inderdaad het meest verstandig om de leeftijd goed te controleren. Mocht controle strenger worden heb ik dan meteen voordeel op de concurrentie 😉
 6. Oke dat is duidelijk, ik ben dus verplicht om en leeftijdscheck te doen, zowel bij aankoop als bij aflevering. Dan is nu de vraag: hoe kan ik dat het beste doen, zonder dat de webshop prijzen er enorm door omhoog gaan? Controle op site: iDIN €0,50 per pakket en €100,- per maand Controle aflevering: Postnl leeftijdscheck €1,60 per pakket Totaal wordt elke bestelling dus 2,10 + 100/#paketten duurder
 7. Heel google is uitgekamd, maar veel bronnen zijn oud. In alle nieuwe bronnen staat nergens duidelijk hoe het moet/wat mag. Alleen maar dat het officieel gecontroleerd moet worden, maar dat dat eigenlijk niet gebeurd en moeilijk te controleren is. Hahaha dat is misschien wel waar. Grootste probleem is dat elk pakketje een stuk duurder wordt met leeftijd controle, dat is vooral waar ik rekening mee wil houden.
 8. Hoi Highio, ik heb al wel eens alcohol besteld, daarbij moest ik aanvinken dat ik 18+ was. Ook kreeg ik een berichtje dat mijn leeftijd bij aflevering gecontroleerd zou kunnen worden. Dat gebeurde vervolgens niet, terwijl ik geen 25+ was. Dus volgens mij is de controle bij de meeste webshops erg slecht. Als ik met mijn bedrijf begin wil ik wel een 'toekomstbestendig' bedrijf hebben. Dus niet dat ik na een jaar de webshop en verzendmethode moet veranderen omdat deze niet meer legaal zijn.
 9. Postnl ID check lijkt dan inderdaad een oplossing, maar er kan toch net zo goed een volwassene het pakket aannemen voor een minderjarige? Zo kan je de check van Postnl toch nog steeds makkelijk omzeilen? Denken jullie dat dit iets is waar ik rekening mee moet houden omdat ik anders aansprakelijk gesteld kan worden oid? Of zal een berichtje op de site voldoende zijn?
 10. Hoi allemaal! Mijn plan is een onderneming te beginnen waarbij drank (<15% vol) op het internet verkocht wordt. Ik vroeg mij af waar ik dan qua regelgeving rekening mee moet houden. Als ik zelf alcohol bestel, is er alleen maar een leeftijdscontrole waar je aan kan vinken dat je 18 bent, meer niet. Maar is dat ook echt genoeg? Na wat onderzoek vond ik dat je in principe verplicht bent om, net zoals in een winkel, om een ID te vragen. Maar dat lijkt me erg lastig en uit bijvoorbeeld deze blog lijkt dat het toch niet echt gecontroleerd wordt: https://ictrecht.nl/2011/0
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept