Jump to content

Nicolas45

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Goedemorgen Joost, Bij een Management buy-out zul je vaak gebruik moeten maken van financiering tenzij de management over voldoende cash beschikt wat vaak niet het geval is. Een lening van de onderneming aan de aandeelhouders is dan niet zo gek, lijkt mij... Maar mocht jij een betere alternatief voor de werknemer kennen dan hoor ik dat graag...
 2. Beste Cosara, dank voor je reactie. De werkgever geeft gewone aandelen uit aan een de management (werknemers) met doel op termijn een management buy-out te vergemakkelijken. Vanuit de perspectief van de werkgever is duidelijk waar de voordelen van zo'n constructie liggen..ik ben meer op zoek naar wat de fiscale impact van de werknemer is bij inzetten bonus vs lening.
 3. Advies gezocht: werkgever stelt voor een aandelenprogramma waarbij werknemer minder dan 5% aandelen in de BV kan inkopen. Een deel van de aankoop dient gefinancierd te worden door verrekening met de bonus van de werknemer en een deel wordt gefinancierd door een lening van de werkgever aan de werknemer tegen een redelijke rente %. Wat is de belasting impact voor de werknemer? En is deze constructie gunstig voor de werknemer of zou het beter zijn om bijvoorbeeld de bonus te laten uitkeren en de volledige aankoop volledig via de lening te laten financieren?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept