Jump to content

up1234

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 1. Een korte vraag. Wat is de gebrukelijke manier om de managementfee te factureren? Persoonlijke holdings zijn beide bestuurders en 50% aandeelhouders van de tussenholding. De tussenholding is 100% aandeelhouder en bestuurder van de werkmaatschappij. A) Persoonlijke holdings factureren aan de tussenholding, vervolgens factureert de tussenholding aan de werkmaatschappij B) Persoonlijke holdings factureren aan de tussenholding (klein bedrag) en aan de werkmaatschappij Persoonlijke Holding Persoonlijke Holding Tussenholding Werkmaatschappij Ik vermoed A, aangezien de tussenholding bestuurder en aandeelhouder is van de werkmaatschappij maar zou dit graag zeker willen weten.
 2. N26 werkt volgens mij niet met BV's net als KNAB en een paar andere online banken. Bij ING krijg je direct een rekeningnummer en activatie duurde de laatste keer 2 werkdagen bij mij.
 3. Bedankt voor de reacties. Dan ga ik er nog even over na denken welke optie ik kies.
 4. Het minimale salaris (gebruikelijkloonregeling) is €46.000 per jaar. Als ik het goed begrijp is dit inclusief de vrije ruimte (wkr), gerichte vrijstellingen en eventuele bijtelling (n.v.t. voor mij). Ik heb hier toch wel een aantal vragen over de administratie hiervan en wil graag zeker weten of ik dit correct doe. DGA is in dienst bij mijn persoonlijke holding. Bruto salaris €3650p/m = €43.800p/j WKR (1.7% over €43.800) = €745 Vergoedingen WKR (bijvoorbeeld fitness) €745 p/j -> daadwerkelijk overmaken en verwerken loonadministratie als onbelaste vergoeding (WKR vrije ruimte) Internet thuis (gerichte vrijstelling noodzakelijkheidscriterium) €40/pm = €480p/j -> daadwerkelijk overmaken en verwerken loonadministratie als onbelaste vergoeding (gericht vrijgesteld) Kilometervergoeding €0,19/km (gerichte vrijstelling) variabel ~€100p/m = €1.200p/j -> daadwerkelijk overmaken en verwerken loonadministratie (gericht vrijgesteld) Bruto salaris €43.800 Vergoedingen WKR €745 Gerichte vrijstelling internet thuis €480 Gerichte vrijstelling kilometervergoeding €1.200 Totaal €46.225 1) Het totaal aan bruto salaris + wkr vergoedingen + gerichte vrijstellingen zijn meer dan €46.000 = voldaan aan eisen DGA salaris? 2) Ik verstrek als B.V. een mobiele telefoon aan de DGA (voornamelijk zakelijk gebruik). Factuur op naam en betaald door B.V. -> Kosten en BTW aftrekbaar maar moet hier nog iets verwerkt worden in de loonadministratie? Dit is voor zover ik zie een gerichte vrijstelling en er wordt ook geen geld naar de DGA overgeboekt. 3) Maakt het voor de belastingdienst uit of de verloning met 12 ongeveer gelijke maandbedragen gebeurd of zou ik bijvoorbeeld ook 11x €2.000 en 1x €21.800 in de laatste maand mogen verlonen. Zo lang het totaalbedrag per jaar maar voldoet aan het DGA salaris?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept