Jump to content

Richad

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Ik geloof dat ik het goed heb begrepen uit de website van GS1, maar ik zou graag bevestiging willen: Ik ga een product verkopen dat nog geen EAN code heeft. Deze producten ga ik exclusief in verpakkingen met meerdere units verkopen. De units verkoop ik dus niet los. Dit betekent dat ik enkel de verpakking van 4 van een EAN code moet voorzien, en niet de losse units. Correct? Alvast bedankt!
 2. Contact gehad met DPD (DHL was overigens een typfout, de koerier was DPD.) Zij deden alsof ik de gekste vraag in de wereld stelde. Zij claimen (na mij heen en weer te hebben gestuurd op verschillende customer service lijnen) dat de verzender altijd verantwoordelijk is voor deze kosten en dat ik dus contact op moet nemen met mijn leverancier omdat deze de kosten betaald bij het aanmaken van een label(?) Momenteel wacht ik dus op antwoord van mij leverancier. Ik heb nog even goed naar de factuur gekeken maar er staat dus werkelijk niks over BTW/VAT of import costs. In de voorwaa
 3. Bedankt Rik, MrHTTP, prinsrachid en Cosara voor de nuttige reacties, ik ga er achteraan bij DHL en de douane. Dit is mijn eerste shipment, het lijkt mij geen goed plan om mijn bedrijf te beginnen met 'illegaal' geimporteerde goederen. Ik ben net terug van een reis. Het verkopen van mijn eerste producten heb ik hier overheen getild zodat ik 100% paraat kan staan voor eventuele complicaties.. Deze zaak dus ook, aangezien ik met mijn eigen research niet verder kwam.
 4. Ik ben nog steeds op zoek naar een concreet antwoord. Hulp wordt erg gewaardeerd!
 5. Ik heb goederen geimporteerd vanuit China waar btw en invoerrechten over betaald moeten worden. Het was mijn begrip dat ik deze kosten bij de koerier (DHL) moest betalen toen deze de goederen kwam afleveren, echter is dit niet het geval geweest. (Ik heb de goederen helaas niet persoonlijk aan kunnen nemen.) Hoe kan ik de goederen nu aangeven bij de douane en de btw/invoerrechten alsnog betalen? De informatie die ik hier op internet over kan vinden is vrij cryptisch. Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept