loading
Ga naar inhoud

Erik Schepen

Newbee
 • Aantal berichten

  4
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer
 • Geslacht
  Man
 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine

Registratie

 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  expert advies

Recente activiteiten

 1. Natuurlijk, maar even terug naar de kern van mijn vraag : kan ik op een gegeven moment aan de rem trekken als ik vind dat het nu mooi geweest is en er eerst maar eens over de brug gekomen moet worden voordat we verder gaan.
 2. We zijn beiden gelijk en beiden tekenbevoegd. Er zijn geen specifieke afspraken daaromtrent. We huren derden in om transporten voor onze klanten uit te voeren. Wel in opdracht van ons en dus ons risico. Er worden bij ons geen offertes 'getekend' maar gewoon bevestigd per e-mail.
 3. Dit station zijn we eigenlijk al gepasseerd. Maar het is net of mijn compagnons oogkleppen ophebben, Of ik ben weer te argwanend natuurlijk. Wat ik eigenlijk gewoon wil weten of ik op gegeven moment als mede dga op de rem kan trappen. Zeker als de schulden zo hoog worden dat het niet gezond voor de onderneming meer is. Want dat is waar ik mee zit. Wat kwijt ? Jammer. Niks doen levert ook niks op. Maar niet ten koste van alles. En als ik niet op de rem kan trappen, hoe kan ik er dan afstand van nemen ? Alleen door eruit te stappen ? Een debiteurenverzekering kost bijna meer dan het oplevert. Misschien snap je dan beter dat ik vind dat we teveel risico's nemen dan wat het oplevert.
 4. Sinds ruim een jaar ben ik samen met 2 compagnons een onderneming (bv) gestart. Dit is voor mij volledig nieuw want ik heb altijd in loondienst gewerkt. Het was een late beslissing uit pure noodzaak maar dat terzijde. We hebben ieder 1/3 van de aandelen (nevengeschikt) en 2 van ons zijn formeel bestuurder. Mijn mede bestuurder doet nu sinds kort zaken met met een klant die ik persoonlijk niet vertrouw. En daar zijn echt wel redenen voor. Ik twijfel dan ook of ze uiteindelijk wel over de brug zullen komen en ons straks niet met een hoop ellende en verliezen laten zitten. Ik vind het nemen van wat risico prima maar tot op zekere hoogte en niet ten koste van alles. Mijn compagnon heeft er wel vertrouwen in en gaat hier laconiek mee om. Hij vindt dat dit bij het ondernemen hoort. Mijn vraag om duidelijke grenzen te stellen aan opdrachten die wij voorfinancieren legt hij simpelweg naast zich neer en gaat rustig verder. Inmiddels staat er dan ook al het nodige uit en een deel daarvan is al ruim over de datum. Onze mede compagnon zegt dat wij dit als bestuurders onder elkaar moeten oplossen en neemt hier geen stelling in. Voor mijn gevoel heeft ook hij geen grote problemen met het nemen van hoge risico's. Mijn vraag : kan ik op een zeker moment formeel op de rem trappen ? Zo ja, hoe en wat als de overige compagnons toch willen doorgaan en ik ben het er niet mee eens ? Is het toch 2 tegen 1 zou je zeggen. Zoals gezegd, ondernemen is voor mij helemaal nieuw en het zou ook misschien wel handig zijn om eens goed voorgelicht te worden omtrent mijn rechten, plichten en mogelijkheden als (mede)dga. Het is zoals gezegd allemaal heel snel gegaan. De statuten zitten volgens mij allemaal wel netjes in elkaar. Alleen de aandeelhouders overeenkomst is nooit afgemaakt en ondertekend. Het enige wat er is zijn dus de statuten en management verklaringen. Iemand een tip in de omgeving Rotterdam ? Bvd
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké