Jump to content

Bart_NL

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • First name
  Bart
 1. Dank allen voor jullie reacties. Zoals ik het in mijn hoofd heb is het 'doel' van de stichting het oprichten van de BV mits uit onderzoek dat de stichting doet is gebleken dat er behoefte bestaat in de markt aan de diensten van de BV. Daarom denk ik dat ik dat ik de klanten kan weggeven aan de BV omdat dit vanaf dag 1 het doel is geweest van de stichting. Een ander doel van de stichting kan zijn het doorsluizen van online betalingen aan de twee oprichters. Een soort stichting derdengelden waarbij het geld nooit van de stichting is en waarbij het voor onze klanten duidelijk is dat ze de betaling doen aan mij en mijn partner. Een paar duizend euro hebben we niet. Slechts kennis en tijd. Ook dit is een reden waarom we laagdrempeliger willen beginnen. Het gaat me nu ook niet zozeer om de bedrijfsvorm die we kiezen nadat we de haalbaarheid hebben bewezen, maar meer of een stichting een middel kan zijn om de haalbaarheid te testen. Nee, dit hebben wij nog niet gedaan. Klinkt wel als iets dat we moeten gaan doen. :) Ja dit heb ik ook zo begrepen. En opzich is het niet erg om dit vermogen in de stichting te houden. Het idee is dat we de stichting niet lang nodig zullen hebben en dat we snel uitsluitsel hebben over de haalbaarheid. We zijn ook voornemens om in de toekomst namens het bedrijf per klant een donatie te doen aan een specifiek goed doel. En ik denk dat het dan niet uitmaakt of dit geld uit de stichting komt of uit de BV. Dit geld uit de stichting komt wel op. Nogmaals dank voor jullie kennis, tijd en kunde. Als er nog andere input is hoor ik het graag. :)
 2. Beste lezers, Bij voorbaat dank voor het meelezen en eventuele hulp. Ik heb de relevante stickies gelezen, maar ik zou toch graag wat feedback willen. Ik ben samen met een vriend bezig met het oprichten van een dienst. Deze dienst zal een abonnementsvorm hebben, dus maandelijkse betalingen. We willen binnenkort 'live' gaan en zijn nu met de voorbereidingen bezig. Nu hebben we bepaalde zaken nodig zoals toegang tot een PSP (payment service provider) en een zakelijke bankrekening. Hier is een KVK nummer voor nodig. Daarnaast is het wellicht handig om bepaalde risico's af te dekken. Nu willen we uiteindelijk wel een BV oprichten, dat zal allemaal wel meevallen. Maar omdat we: - niet zeker weten of deze dienst zal aanslaan in Nederland - we niet afhankelijk van investeerders willen zijn omdat we ook met (beperkte) eigen middelen kunnen starten en organisch kunnen groeien - geen DGA salarissen willen uit hoeven keren - we niet zeker weten of goede vrienden ook direct goede zakenpartners zijn - en we eigenlijk voorlopig niets nodig denken te hebben waar een BV vereist voor is denken we dat we ook afkunnen met een Stichting. Zoals ik het heb begrepen heb je bij een Stichting geen persoonlijke aansprakelijkheid, kun je prima BTW in rekening brengen als het nodig is, maar kun je ook geen winst uitkeren. Dit is allemaal prima denk ik, want winst zal direct weer terugvloeien in de business. Nu vraag ik me af hoe haalbaar dit is? Daarom een paar vragen: - Zijn er andere ondernemers die als Stichting zijn begonnen en later een BV hebben opgericht? - Winst zal in de stichting moeten blijven, en dit is prima. Maar hoe zit het met klanten? Mag ik die op een gegeven moment overzetten naar de BV zodat betalingen aan de BV gedaan worden? - Is het werk dat ik in de website en andere techniek steek overdraagbaar aan de BV? - Zie ik iets over het hoofd?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept