Jump to content

Guust54

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Register

 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
 1. Norbert en Prinsrachid, dank voor jullie bericht en dit heeft mij zeker verder gehoplen.
 2. Dank voor je antwoord Prinsrachid. Dus uit je antwoord begrijp ik dat het UWV binnen de 40 urige werkweek blijft. En letten zij ook op declarabele uren, die is helaas niet had in deze periode, alleen neir declarabel. Vragen zij daarna ? En hoe gad ik kunnen weten dar ik bij aanvraag ZZP uren had door moeten geven. Heb ik info gemist ?
 3. Sinds 2008 tot heden ben ik ZZP-er en KvK ingeschreven. In deze periode in loondienst gewerkt met deeltijdcontract van 24-32 uren/week. Einde contract bij UWV WW aangevraagd en gekregen voor 32 uren/ week. Nu heb ik zicht op werk als ZZP en de vraag gesteld aan UWV hoeveel vrijgestelde uren ik heb als ZZP-er. Blijkt dat ik bij aanvraag deze uren al had moeten opgeven. Was mij toen onbekend en is door het UWV ook niet om gevraagd. Gevraagd wordt of ik met terugwerkende kracht 26 weken voor aanvraag WW mijn ZZP uren per week wil doorgeven. Wat moeten zij hiermee? Want uitgaande van een 40 urige werkweek blijft er dan nog 8 uren over. Of tellen zij zaterdag en zondag mee als ZZP uren. Dan wordt het opeens max 24 uren. Nu heb ik over de jaren in loondienst geen ZZP urenadministratie bijgehouden omdat ik toch niet zou voldoen aan het urencriterium van de belastingdienst. Mijn boekhouder heeft over deze jaren geen zelfstandige aftrek en startersaftrek toegepast bij opmaken van de winst/verlies rekening. Helaas heb ik in de 26 weken voor aanvraag WW ook geen omzet gemaakt, alleen administratie, verdiepen in vak en acquisitie waar ik nu mogelijk de vruchten van ga plukken. De overschrijding van de vrijgestelde uren die ik zelfstandig ga werken wil netjes opgeven. Wat is wijs om te doen? Hoe gaat het UWV hiermee om?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept