Jump to content

RachelB

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Excuus, Rachid! Veel dank voor je constructieve feedback. We waren toen heel druk met het inzichtelijk maken van de cijfers. Ik raakte ontmoedigd door bepaalde reacties op dit forum en heb daarom hulp gezocht bij een boekhouder. Die heeft me geholpen en we kregen kort daarna akkoord van de bank.
 2. De financiering is geregeld door de bank. In samenwerking met een boekhouder hebben we het een en ander inzichtelijk gemaakt qua ontrekkingen. De bank wilde simpelweg weten waar de winst naartoe ging en hoeveel onttrekkingen ik heb uit de eenmanszaak (dat is immers onderdeel van mijn inkomen en derhalve betaalcapaciteit). Dank voor jullie reacties, ook de kritische noten hebben me verder geholpen.
 3. Het bewijs van de bankafschriften waarbij er maandelijks een onttrekking is van € 2.500 heb ik uiteraard. Dat komt neer op € 30.000 per jaar. Verder wordt er circa € 30.000 per jaar (aangiften btw en verschuldigde inkomstenbelasting) naar de Belastingdienst overgemaakt. Zal het helpen als ik deze overzichten naar hun toestuur? Deze bewijzen heb ik uiteraard gewoon.
 4. Dank voor de eerdere reacties waar ik wel wat aan had. Ik wil in ieder geval benadrukken dat er een verschil is tussen wat de vereisten zijn tussen de Belastingdienst en wat de bank graag wil zien. Ik heb de juiste winst aangegeven alleen is de vermogenspositie niet correct weergegeven. Het vervelende is nu dat de bank kennelijk inzicht wil in de vermogenspositie. Ja, ik realiseer me inmiddels dat ik een boekhouder nodig heb.
 5. Dat maandelijks bedrag is uiteraard een onttrekking. Jaarlijks komt dat neer op c€ 30.000.
 6. Ik maak me geen zorgen om de hoogte van de winst. Die is correct weergegeven. Nu ik tegen dit aanloop lijkt het me zeer zeker wijs om een boekhouder in te huren. Overigens gaat er een bedrag van € 30.000 per jaar naar salaris en circa € 30.000 is voor de ficus.
 7. Hoe kan ik het vertrouwen van de bank krijgen? Ik weet namelijk dat de winst klopt. De balans en vermogensvergelijking zijn echter inderdaad niet juist. Ik heb nog 1,5 week om de financiering rond te krijgen dus de tijd dringt ... De bank vraagt om het volgende: "Wij hebben verzocht om een plausibele verklaring inzake het zelfstandig inkomen van (mevrouw X) (begin en eind boekjaar, geen onttrekking). Wij hebben nu een schrijven ontvangen waar we nog niet veel wijzer van worden. Mevrouw X schrijft in de mail wat wij ook zien in de aangifte. Wij willen echter graag weten waarom het eigen vermogen aan het begin van elk boekjaar op 0 euro staat? Tevens staat er in de aangiftes dat er geen onttrekking is van de winst. Dan is het vreemd dat het eigen vermogen hier niet mee stijgt. Wat gebeurd daar dan mee?" Heeft iemand suggesties?
 8. Het gaat om een verhoging van de hypotheek (tweede hypotheek) bij de huidige hypotheekverstrekker. Ja, het gaat dus om 1 offerte, maar dat maakt verder niet uit voor mijn vraag. We hebben meerdere partijen gesproken en hebben besloten de hypotheek af te sluiten bij de huidige geldverstrekker, weliswaar via een tussenpersoon.
 9. Het gaat om € 40.000 - 60.000 per jaar aan winst. Ja, er is sprake van ondernemerschap.
 10. De fiscale winst is goed aangegeven. Daar maak ik me geen zorgen over. Bij de vermogensvergelijking zijn geen onttrekkingen aangegeven waardoor de bank vragen stelt. Ik weet niet zo goed wat voor data ik moet aanleveren bij de bank om ervoor te zorgen dat ik mijn financiering rond krijg zonder dat ik mijn hele boekhouding overhoop moet halen om een balans te maken. Iemand suggesties?
 11. Mijn man en ik hebben een aanvraag gedaan bij de bank voor een hypotheek bij de bank in verband met de aankoop van een appartement. We zijn allebei in loondienst, maar ik heb zelf ook een webshop. Op basis van ons inkomen in loondienst redden we de financiering al, maar de bank wil ook graag weten hoe het ervoor staat met mijn bedrijf (een eenmanszaak). Dat veroorzaakt nu echter een hindernis bij het compleet krijgen van de financiering. Ik heb de winst- en verliesrekening keurig ingevuld op basis van omzet - / - kosten. Dit is immers dat waar ik belasting over moet betalen. Bij de vermogensvergelijking heb ik echter simpelweg als eindvermogen gewoon de fiscale winst ingevuld om een aansluiting te maken. De balans heb ik ook op basis van de cijfers kloppend gemaakt. Nu heeft de bank de vraag waarom mijn ondernemingsvermogen aan het begin van elk jaar op 0 staat. Het antwoord dat ik het eindvermogen gelijk heb gesteld aan de fiscale winst is niet voldoende. Hun respons is: "Wij hebben verzocht om een plausibele verklaring inzake het zelfstandig inkomen van (mevrouw X) (begin en eind boekjaar, geen onttrekking). Wij hebben nu een schrijven ontvangen waar we nog niet veel wijzer van worden. Mevrouw X schrijft in de mail wat wij ook zien in de aangifte. Wij willen echter graag weten waarom het eigen vermogen aan het begin van elk boekjaar op 0 euro staat? Tevens staat er in de aangiftes dat er geen onttrekking is van de winst. Dan is het vreemd dat het eigen vermogen hier niet mee stijgt. Wat gebeurd daar dan mee? Wat voor antwoord moet ik hierop geven? Moet ik mijn complete jaarrekening nu alsnog laten opstellen terwijl de overdracht al over 2 weken is?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept