Jump to content

AH2020

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  A
 • Last name
  H

Company info

 • Location
  Utrecht
 1. Dat doe ik ook zeker, naast dat ik op dit forum om informatie vraag en online research doe. Daarnaast is switchen geen optie momenteel vanwege de andere accountancy werkzaamheden waar we midden in zitten.
 2. De inbreng gaat nu inderdaad via de beheer bv. Als ik het op het benodigde werkkapitaal zou baseren, dan kom ik dus op 65k uit. De investeerder is er helaas nog niet, al hebben we gelukkig wel al eerste gesprekken. Zij gaan pas investeren als ik de BV's heb opgericht, vandaar al mijn vragen. (en long story short, de accountant die ik nu heb, legt de zaken niet uit in een voor mij begrijpelijke taal, al lijkt hij wel de goede dingen te doen als ik zijn opties met anderen bespreek of online research doe. Degene wie ik eerst had en ik wel begreep is eruit gegooid en ik heb geen tijd om te switchen)
 3. We hebben een financieringsplan waarin we dit jaar 500k nodig hebben en in ja(a)r(en) daarna 2M voor R&D. Omdat we een zogenaamde start-up zijn, komt er op dit moment geen ander geld binnen/wordt er niks verdiend. De bedoeling is dat we (over een jaar) onze know-how kunnen licenceren aan productiebedrijven. In de holding gaat nu 100k aandelenkapitaal, waarvan zeg 25k inventaris. Als ik kijk naar de liquide middelen, dan moet er van de 75k 10k in de holding blijven en 65k kan naar de werk bv. Maar is het dan slim om bv 10k aandelenkapitaal te doen en 55k rek. cour bij holding? of juist volledig bedrag in aandelenkapitaal? Kort door de bocht, dit geld is over 5 maanden op en we moeten dus asap een grant krijgen of investeerders aantrekken.
 4. Kan iemand mij helder uitleggen waarop je het aandelenkapitaal baseert voor de werk BV? Beheer bv - 1000 aandelen van nominaal € 100 = € 100.000 aandelenkapitaal Holding bv - 1000 aandelen van nominaal € 100 = € 100.000 aandelenkapitaal Werk bv - ??? IP en inventaris blijft in de holding en daar zullen ook de potentiel investeerders gaan zitten. Werk BV wordt echt gewerkt en zijn de meeste uitgaven alvast hartelijk dank voor jullie antwoorden!
 5. Dank voor je antwoord. Dit traject wordt gedaan met/door een accountant die mij helaas niet kan uitleggen waarop ik beslissingen moet baseren. We hadden bovenstaande besproken en daarna heeft hij concept openingsbalansen gemaakt. Daar staat nu wel de 100k als aandelenkapitaal bij de beheer bv en die gaan dan door naar de holding bv. Ik wil dat zaken goed geregeld zijn, maar niet teveel betalen. Vandaar mijn vraag om advies en waarop je keuzes voor aandelenkapitaal baseerd.
 6. Na het hebben van een EMZ zijn we nu bezig met het opzetten van een BV structuur omdat we investeerders willen aantrekken. Er is 100k aandelenkapitaal wat in de holding gaat zitten, dit omdat dit voor investeerders nodig is. (Ik heb begrepen dat als ik een deel rekening courant opneem, dat dan de investeerder dit toch naar aandelenkapitaal wil omzetten, dus dan maar gelijk dit goed regelen) Dit is zoals ik het nu voor ogen heb: Beheer bv - 100 aandelen van €0,01 nominaal = € 1 Holding bv - 1000 aandelen van nominaal € 100 = € 100.000 aandelenkapitaal (hier wordt eenmanszaak in gebracht, alsmede het inventaris en IP) Werk bv - 7500 aandelen van nominaal € 10 = €75.000 aandelenkapitaal (hier wordt alleen geld ingebracht en is het meeste geld nodig) Het is waarschijnlijk dat ivm IP de investeerders op holding niveau instappen. De reden voor de 100k aandelen in de holding is voor mij duidelijk. Het idee is om €1 aandelenkapitaal in de beheer bv te doen om zo geen akte van inbreng te hebben wat zo weer een paar honderd euro kost. Daarnaast is het ook de bedoeling dat de EMZ direct in de holding gaat. Wat ik niet begrijp is waarop baseer je het aandelenkapitaal voor de beheer bv en de werk bv. Mijn vraag is wat zijn de voor en nadelen van een hoog of laag aandelenkapitaal in de werk bv? Graag advies.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept