Jump to content

Miauw22

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Sorry, ik heb je bericht gemist bij het maken van de vorige reactie. Ik heb de volgende kostencomponenten: Organisatiekosten / kantoorkosten: € 100,- in Nederland, nettobedragen Kosten voor het hebben en beheren van het vervoermiddel inclusief het personeel op het vervoermiddel: € 256,- vanuit Nederland, nettobedrag Kosten voor het exploiteren / rijden met het vervoermiddel: € 310,- verdeeld over 7 EU-landen (afgelegde afstand per land en van toepassing zijnde - meestal lage - btw-tarief per land op vervoerdienst zijn bekend), nettobedragen waarbij de btw-verleggingsregeling op de facturatie van de leverancier aan mij wordt toegepast Kosten voor de inkoop van een pakketdienst (hotel + excursie): € 1.000-, verdeeld over 7 EU-landen, waarop de reisbureauregeling van toepassing is (we ontvangen dus een factuur inclusief btw, zonder btw-specificatie) Verkoopcommissie reseller: € 760,-, percentage van alle voornoemde posten Winst over het gehele pakket: € 612,-, nettobedrag Hieruit wil ik dus de verkoopprijs bepalen. Ik hoop dat dit de vraagstelling wat verduidelijkt?
 2. Nou ja, dat is dus de hele Witz. Wij bezitten de bus, maar de het rijden met de bus besteden we uit aan een derde partij, die van ons de bus ter beschikking gesteld krijgt. Redenen hiervoor zijn per land geldende regelgeving, waardoor een operator/exploitant van de bus per land inkopen beter is dan zelf rijden. Nou gaat het hier niet om een bus maar om een ander vervoermiddel waarbij diegene die er mee rijdt behoorlijk wat kilometer- en energiekosten voor zijn rekening krijgt.
 3. Hi Robbert, Zeker, dit komt al in de buurt. Echter: In jouw voorbeeld koop ik naast € 1.000,- in Frankrijk als pakketreis, ook een dienst A in die ik als BTW verlegd krijg gefactureerd. Deze dienst is feitelijk de kerndienst die wij zelf toevoegen, want de dienst A verrijken wij met ons personeel, en al onze organisatie maakt dat dienst A wordt omgevormd tot iets wat in de pakketreis past. Hanteren we voor deze dienst A nu ook de reisbureauregeling (dus 21 % btw over de winst), of de normale BTW-regels, omdat het onze eigen prestatie is? Zie deze pagina van de belastingdienst: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/bijzondere_regelingen/reisbureauregeling/wanneer_geldt_de_reisbureauregeling/wanneer_geldt_de_reisbureauregeling_niet2/eigen_prestatie/eigen_prestatie_door_een_reisbureau Je schrijft "geldt uitsluitend voor EU-landen". Bedoel je dit aan de zijde van de inkoop, of de verkoop? We zullen deze pakketreis namelijk zowel B2B binnen als buiten de EU verkopen.
 4. Beste Rik, Dank voor je bericht. We hebben het over internationaal vervoer en de reisbureauregeling, dus 21 % over de totale prijs is volgens mij niet de juiste weg?
 5. Goedemiddag, Wij stellen een pakketreis samen door het integreren van een ingekochte vervoerdienst (welke niet als pakketreis aan ons wordt verkocht, maar als een ICP waarop de btw-verlegginsgregeling wordt toegepast) en een lokale afhandeling op de reisbestemming (hotel, excursies, lunch) welke wel als pakketreis aan ons wordt verkocht. Dit geheel vullen wij aan met reisbegeleiding, organisatie en functies als sales en marketing om te komen tot onze propositie, welke wij zowel B2B als B2C binnen en buiten Europa aanbieden. In onze beleving vallen wij daarmee zelf óók onder de reisbureauregeling. Zoals wij dit begrijpen, brengen wij 21 % btw in rekening over de winst op het door ons samengestelde pakket. Omdat wij als aggregator van diensten optreden hanteren wij een relatief lage winstmarge, waardoor in combinatie met de 21 % btw over de winst een btw-percentage van minder dan 5 % over de totale reissom ontstaat en door ons zou worden afgedragen. Gevoelsmatig (...) klopt dit niet en wordt ergens een denkfout gemaakt, bijvoorbeeld in de hoek "eigen prestatie" of de inkoop van de vervoerdienst welke niet als pakketreis aan ons wordt verkocht. Helaas komen we zelfs met een aantal belastingadviseurs nog niet tot een eensluidend antwoord. Hoe kijken jullie tegen deze casus aan? Alvast dank! Groeten, Lucas
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept