Jump to content

Wemakethenews.nl

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 1. Zoals al eerder aangegeven zijn deze cijfers voor elke doelgroep anders. De cijfers kloppen ongetwijfeld voor een jongere demografie geldt maar zeker niet voor iedereen. Het hele idee dat nieuws en artikelen gratis zouden moeten zijn is wat ons betreft achterhaald en niet sustainabel. De omslag zal alleen een tijdje moeten duren gezien er een hele generatie is opgegroeid met het idee dat (bijna) alles op internet en nieuws gratis is. Ik ben met je eens dat zaken snel als een drempel wordt ervaren. We zijn al bezig met acties e.d. om de drempel te verlagen voor nieuwe lezers maar het blijft een mooie uitdaging :om )het platform verder te laten groeien.
 2. @Frans Sijtsma Frans, bedankt voor je punten. De artikelen zijn in een categorie ingedeeld, je kan in het menu (alle categorieën ) de categorie kiezen die je wilt zien maar ben met je eens dat we dat wellicht ook in de artikel box moeten weergeven voor de lezers en dat is weinig moeite om te realiseren. Een info box met informatie over de auteur was oorspronkelijk ook de bedoeling maar is uitgesteld naar een volgende release. Dus dat gaat zeker gebeuren.
 3. @Bob de webbouwer Het gaat niet om de mensen die NIET willen betalen voor nieuws. Er zijn ook mensen die kiloknallers kopen, Easyjet vliegen etc. Dat doet ook niet iedereen. Daar heb je dus diverse doelgroepen in. Ik focus me op de mensen die wel willen betalen voor een artikel. Zeker als het origineel en goed is, heel goedkoop is en je niet-goed-geld-terug principe kan toepassen. Dat zijn er dan geen 5 miljoen mensen maar die zijn ook niet nodig :) Het moraal van mijn verhaal is dat dus mensen wel willen betalen voor een artikel, echter niet iedereen. Onze site heeft al behoorlijk wat lezers en dat aantal groeit.
 4. @Jvreeswijk ja bedankt voor je goede opmerkingen ik zal er puntsgewijs even op reageren: 1. Van een artikel alleen de KOP en INTRO te delen is een heel bewuste keuze geweest. Dit heeft idd beperkingen met de SEO , echter meer tekst heeft ook beperkingen want waarom nog 10 cent betalen als je al veel gratis weet over het artikel? Mijn expert houdt dit in de gaten, we zijn over de SEO momenteel niet ontevreden. We houden echter de vinger aan de pols. Ik sta zeker open voor meer ideeën. 2. Het hele 'gratis artikelen lezen' is wat mij betreft over, Free=out :) Alle kranten die hier mee experimenteren merken dat het niet/nauwelijks leidt tot meer betalende lezers en zijn meer bezig met Micro-payments. 3. Het aantal views tonen we bewust niet op de hoofdpagina. Wij willen lezers niet op die manier beïnvloeden. In de linker kolom kun je wel de meest bekeken artikelen zien en is te filteren op altijd, deze de dag, gisteren, deze week en deze maand. Dus het kan wel als je dat als lezer wilt. 4. De SEA strategie is relatief simpel en gezien de beperkte budgetten zal dat ook wel zo blijven :) Wellicht gaan we nog schuiven tussen Google, Linkedin en Facebook maar ook dat moeten we nog even bekijken. Welke eravringen heb jij daarbij? Een goede mix? 5. Landingspaginas verbeteren is een goed idee. Was dit niet goed haalbaar bij onze eerste release. Maar zeker de call-to-action vind ik een goed idee wat ik zal meenemen voor de volgende release. Nogmaals dank voor je uitgebreide opbouwende commentaar!
 5. @Branko CollinIk heb nog niet uitgezocht maar wel geruchten gehoord: De artikelen op Blendle zouden te duur zijn geweest, soms 70 cent of meer. Daar wilden een hoop mensen niet aan en bleef het aantal lezers achter. Echter een abonnement blijken de meeste mensen geen zin in te hebben zeker niet als anderen bepalen welk nieuws aangeboden wordt e.d. Blendle wil nu proberen alle type lezers te bedienen. Wellicht een goed plan.
 6. @Hans van den Bergh Leuk dat je hier mee komt. Ik heb vorig jaar augustus, toen ik dit idee kreeg, wel gekeken naar dat fonds. Het ziet er interessant uit maar heb besloten er toen niets mee te doen. Ik had het idee dat ik te veel in een soort keurslijf zou komen. Mijn idee is behoorlijk radicaal en ik wilde dit op eigen kracht uitwerken en opzetten. Echter wellicht is het in de fase waarin ik nu verkeer wel goed om eens met hen contact op te nemen. Bedankt voor je advies dus,
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept