Jump to content

barchocolate

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Company info

 • Location
  Nijmegen
 1. Beste allen, Anderhalve week geleden heb ik een persoonlijke brief gestuurd naar een aantal kamerleden, wethouder van Nijmegen, ZZP NL, MKB en nog een paar personen. Ik heb mijn situatie uitgelegd, het "tussen wal en schip verhaal" opgeschreven en als bijlage de brief van EUREGIO bijgevoegd. https://www.euregio.eu/nl/persberichten/corona-euregios-vragen-om-oplossingen-voor-getroffen-grenspendelaars Gelukkig heb ik met wat kunst en vliegwerk de € 4000,- ontvangen maar geen Duitse BBZ. Dat is waar het hier om gaat. Verder heb ik de persoon aangeschreven die op Petities.nl de petitie had ingediend met tot nu toe maar iets van 650 ondertekenaars. Dat is absurd weinig. Af en toe denk ik, ik plak me vast op het wegdek van de grensovergang ... voor wie ook actie wil voeren, ik ben bereid!
 2. Goedendag, De regeling voor "bijzonder uitstel van betaling" bij de belastingdienst gaat niet meer per brief maar kun je online aanvragen voor een periode van 3 maanden: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/hoe-vraag-ik-voor-3-maanden-bijzonder-uitstel-van-betaling-aan-vanwege-de-coronacrisis Succes.
 3. Hallo allen, Is er hier een "grens-ZZP'r die al ondersteunings-resultaat heeft van een (?) overheid? Groeten, Marc
 4. Beste Richard, Bovenstaande was bij mij al bekend, die info is al een week oud. Belangrijk in de communicatie is om verschil te maken tussen 3 regelingen: 1) Tegemoetkoming in de kosten, de TOGS regeling van € 4000,- (NL) 2) de loonkostenondersteuning voor bedrijven met personeel (NL) 3) de sociale bijstand voor alleen levensonderhoud (NOW). (aan te vragen in het woonland) 4) zie de rest ook: https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/#tegemoetkoming Om aan te melden voor 1 en 2 zijn er een paar hobbels: - sites zijn overbezet - inloggen kan een probleem zijn door niet herkenbaar BSN nummer, niet herkenbaar NL Mobiel (Land) nummer. Optie 3 heb ik nog niks mee gedaan, geen ervaring mee in Duitsland. Groeten, Marc
 5. Ik kreeg net een tip via RVO.Nl: Inloggen vanuit het buitenland via de EU-Login. https://mijn.rvo.nl/login?c=U3RhcnRVcmw9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZtaWpuLnJ2by5ubCUyRg%3D%3D Bij mij werkt dat niet.
 6. Beste allen, Voor de tegemoetkoming schade COVID-19 € 4000,- (TOGS) lukt het mij niet (gisteravond laatste poging) om het formulier van RVO Nederland in te vullen. Het systeem accepteert mijn BSN niet omdat ik sta uitgeschreven in mijn oude woonplaats in Nederland, de Basisregistratie Personen (BRP) en of GBA (Gemeentelijke Basis Administratie). Aanmelden vanuit het buitenland lukt ook niet met een NL Mobiel nummer omdat het systeem het NL landnummer niet weer geeft. Daarom heb ik gisteren een Duits sim-only kaartje gekocht. Dat zal over een paar dagen geactiveerd zijn. Hieronder een aantal websites met goede informatie over de positie van de grensondernemers: https://datenbank.nwb.de/Dokument/Anzeigen/821277/ https://www.euregio.org/gip?language=1 https://grenzinfo.eu/nl/informaties/werken-in-een-buurland/coronavirus-en-grensganger/ https://grenzinfo.eu/eur/nl/corona-news-voor-de-zzper/ Ik lees in de voorwaarden van het Noodloket niets over de woonplaats van de ondernemer. Wel staat er expliciet vermeld dat u een vestiging in Nederland moet hebben. Deze regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Bepalend is verder uw SBI-code (te vinden via uw inschrijvingsnummer in het Handelsregister van KvK) die is op te zoeken onderaan de pagina Waarmee u de 4000,-- kunt aanvragen: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19 Mocht het systeem aangeven dat uw SBI-code niet onder de lijst van direct getroffen bedrijven valt, dan kunt u altijd (verder op de site) verzoeken deze er wel onder te laten vallen. Zie ook: https://www.kvk.nl/corona/4000-euro-tegemoetkoming-schade-covid-19/?utm_source=nieuwsbrief_kvk&utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief_zzp_14_2020&utm_term=corona_4 Voor een tegemoetkoming in je levensonderhoud moet je bij je plaatselijke overheid zijn. Groeten, Marc
 7. Beste Grenswerkers, Aanvullende informatie van 25 maart: Vandaag (woensdag 25 maart) wordt in de Tweede Kamer ook gesproken over de economische steunpakketten. Via de VNG hebben we gezamenlijk vanuit de grenssteden kamervragen opgesteld voor Tweede Kamerleden, zodat zij de ministeries kunnen activeren hier op korte termijn een oplossing voor te vinden in het Nederlands-Duitse grensgebied. Ook is er een taskforce opgezet vanuit Noord-Rijnwestfalen (pas sinds dit weekend actief) die zich ook hierover buigen. Zie: https://www.land.nrw/de/pressemitteilung/ministerpraesident-laschet-initiiert-eine-cross-border-task-force-corona Groeten, Marc.
 8. Beste Allen, Hartelijk dank voor de tips en info maar tot op heden (dinsdag 24 maart, 12.00 uur ) géén informatie gevonden voor mijn situatie. Groeten, Marc
 9. Goedendag, Ik ben ZZP'r en heb mijn bedrijf in Nijmegen. Ik ben getrouwd en allebei hebben we 100% inkomsten in Nederland, betalen NL-Btw / inkomstenbelasting etc. Maar wij wonen net over de grens in Duitsland. Hoe zitten dan de regelingen voor compensatie etc. ? Zijn er gelijkgestemden met de zelfde vraag? Mvg, M. Willemse.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept