Jump to content

Tess94

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Tessa
 • Last name
  De Haan

Company info

 • Location
  Groningen
 1. Bedankt voor je toelichting! De bmkb werd destijds aan mij verkocht als “een soort verzekering voor als de onderneming niet slaagt, waarbij de staat 80% afbetaalt. Ik hoefde hiervoor alleen eenmalig provisie te betalen!” Waarin ik tekort schoot was mijn eigen onderzoek naar de staatsgarantie, want ik ging als vanzelf vanuit dat ik hiervoor “verzekerd” was tegen mijn eigen risico, in plaats van de bank. Ik was erg goed van vertrouwen. Op die manier ga je natuurlijk een lening wel iets te makkelijk aan, als je denkt dat je bijna geen risico draagt. Levenslessen! ;)
 2. @Roel J enorm bedankt! Hier kom ik verder mee!! Fijn weekend :)
 3. @Roel J bedankt voor je input! ehm, ik word vanuit Bijzonder Beheer nu op mijn verzoek overgedragen naar afdeling Insolventie en Afbouw. Dit traject is dus een traject van de bank. Qua schuldhulp is er nog geen instantie die advies verleent, ik ben ook nog in de veronderstelling dat het voor 20.000 niet uit kan om een schuldsaneringstraject in te gaan omdat de schulden misschien nog wel op me te nemen zijn. Denk je dat ik hier buiten een advocaat, wel goed aan zou doen? Bijvoorbeeld via de gemeente?
 4. Bob, alhoewel ik je toon snap, heb ik wel moeite met de aannames die je doet. Ik waardeer je input, maar “ondernemertje spelen” vind ik erg denigrerend. Na mijn eerste order had ik de pech dat de fabriek waarmee ik zaken deed failliet ging. Dit gat heb ik moeten dichten terwijl ik geen omzet kon draaien, maar dat is zonder basis, artikelen en als nieuw bedrijf, natuurlijk niet zo fantastisch gelukt. Wel heb ik uiteindelijk een mooi bedrijf opgebouwd door te knokken voor de zaak en er prive niks uit te halen. Ik heb een mooie omzet, maar niks was genoeg om de liquiditeitsproblemen op te lossen. En geen prive vermogen betekent geen nieuwe financiering meer. Dus voor mij is het daardoor einde verhaal, ik zet de onderneming door naar een nieuwe ondernemer die net dat stukje vermogen heeft om dit op te lossen. alhoewel ik niemand verantwoording verschuldigd ben, leek het me op zijn plaats dit toe te lichten voordat ik een bak met vooroordelen over me heen krijg. Weet dat ik dit te allen tijden voor iedereen goed wil oplossen. Maar natuurlijk, heb ik hierbij ook absoluut mijn eigen belang hoog staan, net als ieder ander die in mijn schoenen zou staan. Als ik niet op zijn minst voor mezelf opkom, doet niemand het ;) en, het inzien dat de schuld mijn eigen is, is niet in een nachtje gevallen natuurlijk. Dit is stress die ik nu tientallen maanden draag terwijl ik koste wat het kost het tij heb geprobeerd te keren. Er zijn daarnaast veel adviseurs die aangeven dat ik met de juiste kennis nog best goed uit deze situatie kan komen met allerlei regelingen en opties, dus een zoektocht naar deze “juiste” kennis start ik logischerwijs op. I can use it all ;)
 5. Bedankt voor je antwoord @StevenK! Dus jij zegt hiermee eigenlijk: de bank vragen om een buitengerechtelijk akkoord en een schikking en daarmee finale kwijting, en daarmee de bmkb buiten beschouwing laten? Natuurlijk zal de bank eerst proberen om de bmkb in te zetten. Dat is dan voor mij een minder wenselijke uitkomst omdat de staat via de bank daarna met mij betalingsregelingen wil treffen? ik weet absoluut dat ik natuurlijk de gehele restschuld in de basis op mij berust. Dat was mijn risico. Maar, ik ben nu 25, wil op een gegeven moment natuurlijk een huisje, spaarpotje en trouwen en al dat soort dingetjes. Ik wil daarom ook al mijn mogelijkheden onderzoeken om hier toch goed uit te kunnen komen en mijn leven nu verder op te pakken. De lening was voor mij te hoog om te dragen, ik had mezelf overschat.
 6. Hoi! ik heb op mijn 22e een lening ontvangen voor mijn eerste onderneming die door productieproblemen niet verliep zoals het moest en na 2 jaar liquiditeitsproblemen is de keuze: bijfinancieren of beëindigen. Momenteel ga ik een insolventietraject in. ik heb nu nog 23000 op lening en ik sta afgerond 10000 in de min. Dit min-bedrag kan ik hopelijk tot 0 brengen met mijn voorraden. over de staatsgarantie is de bank bij afsluiten niet duidelijk geweest en ook met het afsluiten heb ik nooit iets gezien en ondertekend. Wel provisie betaald. Mijn eerste accountmanager zei dat deze voor 80% goldt en de nieuwe accountmanager zegt 90%. Ik heb geen idee. Ook wist ik niet dat de staat het nog 5 jaar op mij zal kunnen verhalen indien uitgekeerd. Dit wetende had ik wel ietsjes anders naar de bmkb gekeken. 1: Nu vraag ik mij af hoe de bank het regresrecht uitvoert? Ik weet ondertussen dat ze dan 5 jaar lang elk jaar mijn cijfers willen, maar worden er dan weer regelingen gemaakt om te innen oid? Ik word er heel erg zenuwachtig van. Wanneer heb je “genoeg vermogen” en wat doen ze dan? 2: Ook weet ik niet of ik hier een advocaat bij in moet schakelen/hoeveel zin dit heeft tov extra kosten die ik ermee maak. Kan ik daarmee zorgen dat de staat niet meer verhaalt bijvoorbeeld? Ik maak me hier zorgen om, omdat ik bij familie ook geld heb geleend en dit wil ik ook graag aflossen maar is natuurlijk achtergesteld. Daarom hebben instanties hier geen boodschap aan, maar beperkt wel mijn draagkracht... 3: Het plan is nu de bank het bedrag dat ik aan hen moet aflossen (10 of 20% van de lening, van openstaand bedrag van 23000 of oorspronkelijk bedrag van 33000, geen idee!) in een keer te betalen met geld van familie. Dan ben ik met hun wat dat deel betreft klaar, toch? jeetje. Als ik terug lees heb ik toch wel veel vragen. Er komt veel op me af en ik weet niet zo goed hoe ik met mijn beperkte kennis hier goed uit ga komen. Ik ga mijn best doen! Alvast bedankt voor jullie kennis!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept