Jump to content

Frits Hoff

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

  • You are:
    ondernemer
  1. Beste mensen, dank voor alle antwoorden. We hebben helaas het besluit moeten nemen om de medewerker te ontslaan, teveel risico voor een klein bedrijf. We denken mee om hem snel aan een baan te helpen. Als iemand nog een embedded software engineer nodig heeft stuur me dan een persoonlijk bericht.
  2. Wat doe je als een nieuwe medewerker door Corona zich niet kon bewijzen in zijn proeftijd? We hebben een nieuwe medewerker aangenomen, jaarcontract met 1 maand proeftijd. Na twee weken moest ons bedrijf helaas iedereen naar huis sturen voor de veiligheid. In de dagen erna merkten we dat het moeilijk is om iemand op afstand goed aan te sturen, en dat het voor hem moeilijk is om de opdrachten op afstand goed te begrijpen of er vragen over te stellen. Helaas werd hij ook nog enkele dagen ziek, door stress of verkoudheid werd niet duidelijk. De opdrachten zijn nog onvoldoende uitgevoerd maar hij heeft door corona niet genoeg tijd gehad om zichzelf te bewijzen, en wij hebben niet de gelegenheid gehad hem goed te begeleiden. Wettelijk gezien kunnen we zijn proeftijd helaas niet verlengen en moeten we als klein bedrijf geen risico lopen en hem ontslaan. Of is er in deze bizarre tijd nog een optie die wij niet kennen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept