Aamo95

Newbee
  • Aantal berichten

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe

Aamo95's trofeeën

  1. Bedankt voor alle reacties! Duidelijk; Horeca dus! @Mikky Vrolijk Er zit een horecavergunning op het pand, dus dat zit (in principe) goed. Ik las op de website van de KvK het volgende: "Vroeger moesten sommige ondernemingen een vestigingsvergunning hebben. Dit gold onder andere voor bouwbedrijven, installatiebedrijven, vervoermiddelenbedrijven en levensmiddelenbedrijven. Bij het verlenen van de vergunning werd mede gekeken of de ondernemer over diploma's dan wel over andere verklaringen beschikte om aan te tonen dat hij voldoende vakkennis had. Deze regel is vervallen per 1 juli 2007. U hoeft dus geen vestigingsvergunning meer aan te vragen." Of heb ik het verkeerd begrepen en betreft dit een andere vergunning? Voor zover ik info kan vinden zijn er (zolang ik geen drank- en horecavergunning nodig heb) geen vergunningen verplicht m.b.t diploma's of verklaringen of inrichtingseisen van het pand?
  2. Beste ondernemers, Momenteel ben ik mij aan het oriënteren op het openen van een kleinschalig horeca-zaakje. Het zou gaan om een kleine keuken waarin zeer simpele producten worden gemaakt die worden verkocht vanuit een "raam". Mensen komen de onderneming dus niet binnen en de producten zijn enkel voor directe consumptie. Het concept is te vergelijken met een ijssalon zonder tafels en stoelen. Tijdens mijn zoektocht naar de juiste vergunningen, verzekeringen en HACCP-regels merk ik dat het allemaal niet zo simpel ligt. De eerste vraag die voor mij van groot belang is: ben ik horeca of detailhandel food? En onder welke HACCP-branche val ik daarbij? Bij voorbaat dank. Aamo95
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.