Jump to content

Vathorst

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vathorst

 1. Bedankt allen van jullie meedenken. Maar een betaalde versie van dit advies zegt ja dat kan 😆. Is er een verschil tussen een betaalde boekhouder/ accountant en niet betaalde? Aparte wereldtje. Daarnaast kreeg ik een paar andere tips om heel veel uit mijn bruto van 2019 te halen. Wel een bekende kantoor hoor.
 2. Juridisch gezien er is geen verschil tussen zakelijk en of privé rekening bij een zzper. Als je maar alles goed hebt gedocumenteerd en vastgelegd. De hele discussie rondom FOR dat het niet hoger mag zijn dan EV komt omdat belastingdienst wil er zeker van zijn dat het geld of vermogen ergens echt ligt. Zijn enige zorgen binnen dit kader is zijn eigen belasting geld. Als dat ergens goed geborgd wordt dan heb je de zorg bij de fiscus weggenomen. Ik kan bvb een deel van mijn saldo op mijn privé rekening aanmerken als EV om OR mee te dekken. Ik bedoel wat is het verschil tussen zakelijk en privé bi
 3. Komt goed Rik. Tnx anyway👍🏼
 4. Bedankt voor jouw tijd en moeite Cosara. Ik zal jouw advies en die van een aantal andere mensen zeker meenemen bij mijn finale besluit.
 5. Bedankt voor jouw reactie. Ik weet wat het is en mijn doel is ook niet om het tot mijn 65+ te bewaren. Wie zegt dat wij tot die tijd leven 😊. Deze kan ik bijvoorbeeld dit jaar of volgende jaar laten uitkeren als ik bijvoorbeeld door corona minder verdien en dergelijks.
 6. Nee geld is in 2019 door de klant op mij zakelijke rekening overgemaakt en niet bewogen. Natuurlijk de laatste twee maanden betaling is in 2020 plaats gevonden.
 7. Voor verder info. Boekhouden doe ik volledig in excel en de flexibiliteit is er.
 8. Bedankt voor de snelle reactie. Geld staat al op de zakelijke rekening. Het gaat om omzet over jaar 2019. Deze wil ik deels inzetten voor een auto van de zaak wat ik van plan was/ben te kopen. Omdat ik dat met tot nu toe verdiende geld in 2020 niet kan financieren. Is dat niet mogelijk? Je kan toch zakelijk sparen voor een geldige zakelijke doel? Aangifte is nog niet gedaan en als het goed is de keuze heb ik nog.
 9. Bedankt voor de reactie. Omdat de aangifte voor 2019 nog niet gedaan is?
 10. Beste experts, Ik ben bezig met aangifte 2019 te doen als zzper. graag wil ik weten of het mogelijk is om eigen vermogen vanuit liquide middelen (Staat op zakelijke rekening) iets te verhogen zodat je FOR kan verder opbouwen. Ik weet wel dat je dat niet zomaar kan. Dat moet een zakelijke doel hebben. Deze verhoging kan ik dan als bedrijfsdoel aanmerken om een zakelijk auto in 2020 mee te kopen. Ik vraag mij af of het een geldige reden is? Voorbeeld: EV begin balans 2019 = ongeveer 10 k EV eind balans 2019 = verhogen naar 17 k
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept