Jump to content

Casper Kesteloo

Newbee
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer
  1. Eind december 2019 hebben wij als VOF een batch producten ingekocht en deze ook betaald. De ingekochte goederen zijn ook geleverd eind 2019, maar pas verkocht in de loop van 2020. Ik ben nu bezig met de jaarrekening van 2019. Hoe verwerk ik deze transactie op de balans en op de winst en verliesrekening? Ik ga ervan uit dat ik hem op de balans boek als volgt: Bank -2000 voorraad +2000 Maar winst en verliesrekening meen ik dat ik rekening moet houden met het matchingprincipe, dus dat ik de inkoopwaarde van de omzet pas in 2020 op de winst en verliesrekening kan zetten.
  2. Juni 2019 ben ik met een vriend een vennootschap onder firma aangegaan. In 2019 hebben wij enkel een aantal privestortingen gedaan (gelijke bedragen voor beide vennoten) en twee uitgaven. Nu zijn wij bezig met de jaarrekening, en vraag ik mij het volgende af: hoe verwerk ik privestortingen in mijn balans en winst en verliesrekening?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept