Jump to content

dcrivera

Junior
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 1. Beste Joost, Zojuist een afspraak gehad bij de KVK. Hiervoor had ik formulier 6, 18 & 13 ingevuld. KvK gaf aan dat het niet mogelijk was een buitenlandse stichting in te schrijven. Ze gaven mij aan dat hiervoor beste een nieuwe stichting kan openen in Nederland.
 2. @Norbert Bakker zou u deze topic kunnen sluiten en verwijderen, het wordt een beetje onduidelijk en onnodig onoverzichtelijk dus wil ik graag een nieuwe, duidelijke, topic starten. Ik kan deze zelf blijkbaar niet verwijderen, daarom vraag ik het u @Norbert Bakker
 3. Beste lezers, Wij zijn beheerders van een stichting in Suriname dat is opgericht in 2001. Deze Stichting heeft nog steeds géén bankrekeningnummer en deze is inmiddels wel noodzakelijk geworden. Na diverse keren telefonisch contact met medewerkers van banken te hebben gehad werd mij verteld dat het wél mogelijk is een zakelijke bankrekening in Nederland te openen voor de Stichting in Suriname maar dient de Surinaamse Stichting dan een Nederlands Kvk-nummer te hebben. Na diverse keren telefonisch contact met de KvK te hebben gehad werd mij verschillende informatie verschaft en uiteindelijk zelfs door een medewerker verteld dat dit niet mogelijk is. Ik zal ons verhaal even uitleggen; Onze Stichting bezit een groot deel van het perceel dat zich nog in onverdeeld boedel verkeert, wij willen zo veel mogelijk onverdeeld perceel opkopen om vervolgens het doel van de Stichting te kunnen voortzetten, het doel van de Stichting is; A. Het stimuleren van kleine landbouw/tuinbouw in Suriname. B. Het bevorderen van werkgelegenheid waardoor de bevolking van Suriname beter kan voorzien in haar economische, sociale en maatschappelijke behoeften. C. Het voorzien van arbeidsplaatsen waarin vooral vrouwen kunnen participeren ter ondersteuning van het gezinsverband in financieel opzicht. Aangezien wij zo veel mogelijk onverdeeld perceel willen opkopen hebben wij hiervoor een investeerder gevonden. Deze investeerder werkt alleen met Euro's en willen wij hiervoor een (Nederlandse) bankrekening openen, aangezien Suriname nu bezig is met een valutawet. Het gaat dus niet om een nieuwe Nederlandse Stichting maar puur om de huidige Surinaamse Stichting die in Nederland een Kvk nummer nodig heeft zodat deze een zakelijke bankrekening kan openen, dit is wat de bank-medewerkers ons hebben medegedeeld. Kan iemand ons hierin helpen?
 4. Het betreft een stichting, die op dit moment enkel gevestigd is in Suriname.
 5. Beste lezer, Nadat ik diverse keren met de KVK aan de lijn heb gehangen, hebben zij mij helaas niet verder kunnen helpen. Ik heb een aantal vragen betreft de mogelijkheden voor het openen van een vestiging van een buitenlandse stichting in Nederland. Ik zal even kort de situatie schetsen. Er is een stichting in het buitenland. Deze bezit een deel van een stuk grond. Het overige deel is destijds verdeelt onder familieleden. Nu willen wij deze familieleden uitkopen, zodat het volledige stuk grond eigendom wordt van de stichting. Hiervoor hebben wij een investeerder gevonden. Deze investeerder wilt alle betalingen via Nederlandse banken doen. Daarvoor is het dus noodzakelijk dat een vestiging in Nederland word geopend, banken openen namelijk geen zakelijke rekening zonder een inschrijving bij de KVK. KVK geeft aan dat ik voor deze situatie beter navraag kan doen bij overkoepelende organisaties van stichtingen, of adviseurs die hier meer vanaf weten. Wie zou mij hier meer over kunnen vertellen? Heeft iemand hier ervaring mee? Ik hoop dat iemand mij een stapje verder zou kunnen helpen!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept