Jump to content

tomlala

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Hartelijk dank voor uw toelichting en bevestiging.
 2. P.s., dank voor het welkom heten, heer Bakker. Mijn vraag komt dus neer op: Welke waarde voor Zelfstandigenaftrek (vr. 13a, Winst uit onderneming: ondernemersaftrek) vul ik in wanneer ik aan de voorwaarden voldoe. Mijn antwoord op vraag 4b (Periode belastingplicht 2019), aantal (volle) maanden op basis van emigratie- of immigratiedatum is: 6 voor de binnen- en 5 voor de buitenlandse-periode. De 2019 versie van de toelichting op het M-formulier bevat geen toelichting voor deze vraag. De 2018 versie bevat echter wel een toelichting op een vergelijkbare vraag:
 3. Correctie: ik vul nu de aangifte over 2019 in. Daarin ben ik geëmigreerd. Mijn excuses voor de typfout, ik heb hier overheen gelezen. Ik heb in de Nederlandse periode (jan t/m jul) zo'n 1100 uur gefactureerd, samen met indirecte uren komt dit ruim over 1225 uur in de Nederlandse periode. (Onder indirecte uren versta ik studies, klantwerving, marketing, etc.)
 4. Na een aantal jaar ondernemen in eigen land als software ontwikkelaar ben ik halverwege 2019 geëmigreerd naar Zwitserland om daar in loondienst te werken. Ik vul nu het M-formulier in voor de belastingaangifte over 2018. Zoals in voorgaande jaren denk ik ondernemer voor de BD te zijn: ik voldoe aan het urencriterium en de 50% eis en de overige voorwaarden. Dat betekent in mijn ogen dat ik zelfstandigenaftrek mag toepassen. Mijn vraag is: pas ik de aftrekposten tijdsevenredig toe naar de binnenlandse-buitenlandse periode of pas ik de volledige aftrek toe (zoals een onder
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept