Jump to content

JW2020

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Maandelijks ~70.000 euro vóór VPB.
 2. Ja voornamelijk fiscale redenen natuurlijk. Maar is dat 'legaal'? Ontwijking is niet strafbaar zoals ik begreep, maar ik ben benieuwd wat jullie, wellicht meer ervaren in deze materie, hiervan vinden. We zullen uiteraard een deel van de winst gewoon in NL laten allen. Met de managementfee die we naar Delaware sturen, halen we natuurlijk maar een klein deel van de winst terug in Nederland.
 3. Bedankt voor de reacties. Het laatste dat we willen is strafbaar bezig zijn natuurlijk. De gevallen van HJC en Quaadvlieg zijn uiteraard niet helemaal vergelijkbaar, maar ik snap je punt. Er zijn natuurlijk wel wat redenen aan te dragen waarom een US BV beter zou zijn: Bijvoorbeeld omdat de meeste freelancers en leveranciers waar wij mee werken uit de USA komen. Daarnaast zijn betalingen binnen de USA goedkoper. Ik begrijp dus dat als je goed kunt uitleggen aan de fiscus waarom een (groot) deel van de werkzaamheden verhuist naar het buitenland, het verder geen probleem zou moeten opleveren? Met een trustcompany ertussen en eventueel managementfees van de DGA's naar de US BV zou het wel moeten kunnen?
 4. Ja daar heb je een punt denk ik. Het feitelijke werk zal nog steeds gedaan worden door de 2 DGA's. Zowel voor US als voor NL BV. Inhoudelijk gezien zijn er weinig grondige redenen om de werkzaamheden in US BV te doen, maar is er wettelijk gezien een reden nodig om de werkzaamheden te verhuizen? De 2 DGA's zouden natuurlijk ook een managementfee kunnen sturen naar US BV.
 5. Delaware BV levert content aan Nederland BV. Delaware BV betaalt hiervoor ook uit eigen rekening de leveranciers (designers, tekstschrijvers, fotografen, etc.) Nederland BV verkoopt die content door aan haar huidige klanten.
 6. Dag Norbert, Dank voor het warme welkom. Nee beide DGA's zullen vanuit Nederland werkzaam blijven. We zullen gebruik maken van een trust company dat een nominee director aanstelt, een virtual office regelt, en een bankrekening voor ons opent.
 7. Dag, Wij worstelen met een vraagstuk omtrent het starten van een bedrijf in een tax-free land zoals Guernsey of in de Amerikaanse staat Delaware. Momenteel runnen wij een bedrijf dat online content aanbiedt aan een aantal partijen. De contracten die wij hebben met onze klanten zijn allemaal met aangegaan vanuit onze Nederlandse BV. Omdat de omzet en winst behoorlijk toenemen hebben we het idee opgevat om te kijken of we onze dienst vanuit een locatie kunnen aanbieden met een lagere VPB. Wij zouden graag de Nederlandse BV in stand houden, om zo de contracten met onze klanten onaangetast te laten. Sterker nog; onze klanten hoeven niet eens te weten dat we een tweede BV (te noemen Delaware BV) openen. Wij zullen met onze holdings hiervan aandeelhouders worden. Het idee is om 100% van de omzet in Nederland te laten vallen en vanuit de tweede BV een maandelijkse invoice te sturen van zo'n 95% van de omzet. Al onze leveranciers zullen namelijk wel vanuit de Delaware BV betaald worden. Hierdoor zal nagenoeg alle winst in Delaware BV vallen. Wij, de 2 werkzame DGA's, zullen gewoon onze managementfees blijven sturen naar de Nederlandse BV's. De 5% die achterblijft in de Nederlandse BV zal hiervoor gebruikt worden, tevens zullen hiervan de kosten voor de Nederlandse BV betaald worden. Er zal een klein beetje winst overblijven in Nederland. Is dit een legitieme constructie? Zijn er zaken waar we rekening mee moeten houden? Zijn we verplicht om ook een managementfee te sturen naar Delaware BV? Gaat het uitkeren van dividend vanuit Delware BV naar Nederlandse holdings problemen opleveren? Bijvoorbaat dank voor alle reacties!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept