Jump to content

Kevinbeek

Junior
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Beste Rik, Bedankt voor je bericht. De artikel van de belastingdienst had ik al gelezen. Alleen hier wordt een situatie beschreven die zich in Nederland afspeelt. Verder onderstaande stukje in de artikel: Bemiddeling waarbij andere partijen de overeenkomst sluiten Bemiddelt u tussen 2 partijen die uiteindelijk met elkaar de overeenkomst sluiten? Bijvoorbeeld als makelaar? Dan gelden uw werkzaamheden als dienst. Voor deze dienst brengt u een vergoeding in rekening aan uw opdrachtgever. U berekent dan btw over deze vergoeding. Nu is de vraag. Wie is mijn opdrachtgever in deze situatie? De klant of Chinees bedrijf? In principe betaalt het Chinees bedrijf mijn vergoeding omdat zij bepalen hoeveel % ik overhoud. Mocht in deze situatie Chinees bedrijf als opdrachtgever gezien worden. Dan mag/kan ik toch geen Nederlandse BTW heffen?
 2. Beste mensen van Higherlevel. Sinds kort help ik klanten uit Nederland die willen samenwerken met bedrijven uit China. Dit zijn bedrijven die goederen leveren aan Nederlandse klanten. De rol die ik in deze situatie speel is een tussenpersoon tussen Nederlandse klant en Chinees bedrijf (Commissionair) . Hiervoor reken ik bemiddelingskosten die ik van de Nederlandse klant inhoudt. Mijn vraag is of deze bemiddelingskosten belast zijn met btw? Naar mijn weten niet. 3-4 uur internet speurwerk heeft me niet echt geholpen. Bedankt alvast.
 3. Beste mensen van Higherlevel, Op dit moment ben ik een businessplan aan het maken waarbij ik goederen wil bezorgen in het centrum (Drukke uitgaansgebied). Denk hierbij aan snacks, frisdrank Etc. Elke gemeenten heeft natuurlijk zijn eigen regels. Voor de gemeente waar ik dit wil doen is venten verboden in het centrum. Ik heb in de wet APV van betreffende gemeente bekeken. Daar heb ik het volgende gevonden. In deze afdeling wordt onder venten verstaan: Het in de uitoefening van de ambulante handel te koop aanbieden, verkopen of afleveren van goederen dan wel diensten op een openbare en in de open lucht gelegen plaats of aan huis. Ik heb nu een voorbeeld scenario: Wat als ik in het centrum sta. De klant heeft mij op de markt zien staan en wilt vervolgens iets kopen. De klant heb ik niet aangesproken. Ik zeg tegen hem dat ik alleen bestellingen bezorg. Vervolgens stuurt de klant die letterlijk 1.5 meter afstand van me staat een sms voor bestelling. Nadat betreffende klant een sms heeft gestuurd wat hij/zij wil bestellen, lever ik ter plekke de bestelling (Laten we zeggen binnen 10 seconden). Ik verkoop alleen aan klanten waarbij de klant eerst belt/sms't of een bestelling op de website plaatst. Of de klant naast mij besteld of 1 km verderop. Beide scenario's zijn mogelijk. Mijn vraag is nu, is dit dan wel toegestaan? Principe staat er nergens in de wet hoe snel een levering bezorgd moet worden. Daarnaast omdat ik niemand aanspreek kan het niet als venten gezien worden. Tenminste dit denk ik dan? Ik ben van plan om maandag de gemeente te bellen. Maar voordat ik dit wilde doen dacht ik toch even wat advies te vragen op Higherlevel. Hoe sta ik juridisch in deze kwestie? Bedankt alvast!
 4. Bedankt voor je bericht. Ik denk dat ik het antwoord heb gevonden. Heel toevallig hebben ze op de website van kvk.nl gisteren 8 juni 2020 een artikel toegevoegd. Misschien dat mijn belletjes hun op het nadenken heeft gezet? Bron: https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/top-5/5-belastingtips-die-je-niet-mag-missen/ 5. Toeslagencheck Een toeslag is een tegemoetkoming in de kosten die je in jouw situatie hebt. Er zijn toeslagen voor de huurkosten van je woning, zorgtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvang. De hoogte van je toeslag wordt berekend aan de hand van het inkomen. Vermogen telt voor de eerste 3 toeslagen ook mee. Als je gebruik kunt maken van de ondernemersaftrek is je toetsingsinkomen lager. Je komt dan eerder in aanmerking voor een toeslag. Een toeslag over 2019 vraag je voor 1 september 2020 aan. Meer informatie en een proefberekening vind je op toeslagen.nl Conclusie: De ondernemersaftrek kan je toetsingsinkomen verlagen :)
 5. Excuses, ik moet je even gelijk geven hierin.
 6. Nee hoor. Wat je buiten je onderneming doet maakt niks uit. Het gaat erom dat je die 1225 urencriterium haalt. Anders ging niemand meer ondernemen als het zo'n feest was ;)
 7. Beste lezers, Ik lees veel onduidelijkheid op internet over de omzet van de nieuwe kor regeling. Ik lees overal dat je maximaal 20.000 omzet mag maken. Aangezien omzet een breed begrip is zou ik willen weten wat hiermee wordt bedoeld (Bruto omzet, Netto omzet?). Hierover heb ik een tijdje terug met de Belastingdienst gebeld. Mevrouw van de Belastingdienst gaf expliciet aan dat in de nieuwe KOR regeling de omzet wordt beschreven als (Totale omzet - Inkoopkosten) = Netto omzet. Hiervoor heb ik een rekensommetje besproken met de mevrouw van de Belastingdienst. Stel je maakt €50.000 omzet (Totale inkomsten uit particuliere klanten) en betaalt €40.000 inkoop kosten aan de leverancier om het product te leveren aan de klant. Volgens de vrouw van de Belastingdienst val je dan onder de KOR regeling omdat je €10.000 netto omzet hebt gemaakt. Dit is de informatie die ik heb meegekregen van de Belastingdienst. Mijn vraag is, klopt dit ook? Want nu ik overal aan het lezen ben twijfel ik nu over de informatie die ze mij hebben meegegeven. Alvast bedankt!
 8. Beste mensen, Ik ben een jonge beginnende ondernemer en lees regelmatig op de fora van Higherlevel. Sinds de corona uitbraak ben ik mij steeds meer verdiepen in belastingen, accijns etc. voor mijn onderneming waardoor ik uiteindelijk mijn eigen boekhouden ook doe. Ik heb veel geleerd en blijf maar steeds meer leren want ik vind het nog leuk ook. Ik zit met een vraag waar ik bij niemand terechtkwam. Zelf weet ik niet hoe ik dit het beste kan beschrijven. Bij de belastingdienst werd ik 3 keer doorverbonden en wisten ze mijn vraag ook maar niet zeker te kunnen beantwoorden. Op internet krijg ik ook alleen hele vage antwoorden te vinden zonder enkel bron. Ik vroeg mij af wat als je als ZZP'er ernaast een full time baan hebt. Je maakt gebruik van de ondernemersaftrek posten (Zelfstandig aftrek, MKB aftrek, Startersaftrek). Na een brutowinst van €6000 uit onderneming dit jaar, kom ik uit op een belastbaar winst uit onderneming van € 0 (Na ondernemersaftrek). Via mijn werkgever verdien ik naast mijn onderneming bijvoorbeeld 14.000 in datzelfde jaar. Betekent dit dat bij de berekening van toeslagen een toets inkomen wordt opgegeven van 14.000? Aangezien het belastbaar inkomen hierdoor verlaagd is van 20.000 naar 14.000 vanwege de ondernemersaftrek? De reden waarom ik dit wil weten is of het voor mij fiscaal beter is om te investeren in mijn bedrijf aangezien ik dan wel opeens recht kan hebben op toeslagen (Huurtoeslag en zorgtoeslag). Misschien omdat het zo verwarrend is vanwege de 3 begrippen Belastbaar inkomen, Verzamelinkomen en Toetsingsinkomen. Zover ik weet betekenen deze begrippen precies hetzelfde? Alvast bedankt voor je hulp!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept