Jump to content

jmsjms

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Edit: Mag ik als de auto voor de OB op de eenmanszaak 'staat', ritten voor andere zakelijke activiteiten ook meerekenen (van een BV die losstaat van de activiteiten van de eenmanszaak?)
 2. Het is mij nu helemaal duidelijk heren. Dank jullie wel. @Roel J @prinsrachid @Paul van Minderhout
 3. @Roel J @prinsrachid Dank voor jullie reactie, ik denk dat ik het nu helder heb. Ik zou de auto voor de inkomstenbelasting privé etiketteren. Ik zou de auto voor de omzetbelasting zakelijk etiketteren. Als ik het goed begrijp corrigeer ik dan de teruggekregen BTW: OF met 2,7% van de cataloguswaarde per jaar (te betalen bij laatste aangifte) OF ik houd een (sluitende?) kilometerregistratie bij en moet dan, wanneer ik bijvoorbeeld 50% zakelijk heb gereden en 50% privé, 50% van de teruggekregen BTW in de laatste aangifte 'terugbetalen'. Klopt het dan zo?
 4. @Roel J Dank voor je reactie. Ik begrijp dat het geen bijtelling is. In dit artikel https://zzpservicedesk.nl/bespaartip-koop-auto-prive-boek-m-zakelijk/ lees ik: Om de keuze bij de fiscus hard te kunnen maken, vereist het wel een kilometeradministratie voor de zakelijke ritten. Dat hoeft volgens Rolleman niet tot in detail precies te worden bijgehouden wanneer je gebruik maakt van de 500-kilometer ‘nultarief’ regeling in de bijtelling. Het gaat er immers alleen om dat je hard kunt maken welk deel van de totaal gemaakte kilometers zakelijk is. Dat zegt namelijk hoeveel kilometers je tegen 19 cent kunt aftrekken én hoeveel BTW aftrekbaar is. De zakelijke BTW krijg je terug, het prive´deel van de BTW niet. “Alternatief is dat je kiest voor volledige BTW-aftrek, gevolgd door een jaarlijkse afdracht op basis van een forfait van 2,7 procent van de catalogusprijs van de auto.” Als ik het goed begrijp heb je dus de keuze tussen 500-kilometer 'nultarief' regeling OF alle BTW aftrekken en dus geen correctie, maar dan wel jaarlijks 2,7% van de catalogusprijs betalen? Dus: of ik moet 25% BTW terug betalen aan het einde van het jaar of ik moet 2,7% van de catalogusprijs betalen aan het einde van het jaar?
 5. Dank voor je reactie @prinsrachid. Het is dus wel zo 'gunstig' als ik dacht. Wat mij niet helemaal helder is; de btw die ik over de aanschaf terug krijg is natuurlijk het hoogste bedrag. Hoe betaal ik die correctie van 25% terug in een financial lease van 5 jaar? In voorbeeld, als de BTW op de auto €6000 is, is de volgende berekening dan correct?: 6000 : 5 jaar lease = 1200 per jaar. Hiervan betaal ik per jaar 25% correctie terug = €300 per jaar, dus in totaal betaal ik €1500 correctie terug in 5 jaar (25%)?
 6. Beste forumleden, Ik ben de eigenaar van een groeiende webshop en wil graag mijn eerste auto gaan financial leasen. Ik ben vandaag bij de dealer geweest en die vertelde mij dat ondernemers met een eenmanszaak wel eens de auto op de zaak kopen (voor de OB en niet voor de IB) en de btw op de auto terugkrijgen, maar vervolgens geen bijtelling hoeven te betalen. Ik ben het even nagegaan en dit blijkt 'etiketteren' te zijn. Ik rijd sowieso meer dan 500km per jaar privé, hoeveel ik er precies rijd maakt schijnbaar niet uit ivm keuzevermogen, zolang je maar 500km per jaar zakelijk rijdt. Mijn vraag is, is het dan gunstig om de auto te etiketteren en klopt het dat ik dan ook geen bijtelling betaal? Ik lees op internet dat als je geen registratie bijhoudt, er een correctie geldt van 25% per jaar. Ik moet dan aan het einde van het jaar 25% van de teruggekregen btw bij de OB aangiftes terug betalen. Dat lijkt mij op eerste oog gunstig, maar ik heb het gevoel dat ik hier iets mis. Het lijkt nu wel een 'no brainer' maar dat lijkt me niet kloppen. Ik begrijp dat dit waarschijnlijk per situatie verschilt maar de hoofdvragen kunnen zo wellicht al beantwoord worden. Als iemand aan zou kunnen geven welke informatie benodigd is om te kijken of het ook gunstig is in mijn geval zou ik dat enorm waarderen. Alvast hartelijk dank!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept