menno9123

Newbee
  • Aantal berichten

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe
  • Voornaam
    Menno
  • Achternaam
    Martens

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Amsterdam

menno9123's trofeeën

  1. Waar we op dit moment vast lopen met het ontwerpen van HACCP Plan is het nemen van monsters. Het is voor mij erg onduidelijk wanneer dit nodig is en of het voor elke voedsel producent geldt. Het is waarschijnlijk ook afhankelijk of wij gezien worden als producent van een supplement of als een normaal levensmiddel. De opvolg vraag is of we verplicht een sample moeten nemen van elk persoonlijk eindproduct, of is dit afhankelijk van wat voor soort ingrediënten worden gebruikt of bijv. wat er op het etiket staat? We kunnen het eindproduct natuurlijk makkelijk afwegen (net zo als elk ingredient voordat we het door elkaar mixen), en bewijzen dat het bijv. precies 1kg is maar het zou heel duur worden als we elk product in het lab moeten gaan testen (iemand die taarten op maat bakt hoeft deze ook niet te testen toch? )
  2. Hallo Iedereen, Ik ben net nieuw op HigherLevel! Ik ben eigenaar van een startup, wij hebben als doel om voeding op maat te maken in vorm van een poeder. Dit doen we op basis van gegevens en kunstmatige intelligentie. Zover ik weet bevind ik mij best wel in een grijs gebied qua wetgeving en misschien dat jullie daar wat licht op kunnen geven. Mijn vraag is eigenlijk over de regelgeving van de productie van deze voedingshakes (in poedervorm). Wij gaan deze ingredienten bij een groothandel inkopen, voor elke shake word de juiste hoeveelheid afgemeten en gemixed in een daarvoor geschikte mixer tot een homogeen poeder. Deze word vervolgens in een stazak maandelijks geleverd bij de klant. We hebben het al met een aantal mensen getest (ong. 50 samples). De 1ste vraag: Welke ingredienten mogen wij wel en niet op deze manier verkopen (normale voedingsmiddelen, voedingssupplementen en kruidepreparaten) De 2de vraag: worden wij gezien als een producent of detailhandelaar? De 3de vraag: Wanneer is een ingrediënt een voedingssupplement? en de 4de vraag: Ik weet dat ik hiervoor een HACCP plan nodig heb, en deze is al zo goed als af. Van een van mijn contacten heb ik gehoord dat dit idee waarschijnlijk erg lastig zou worden omdat ik moet kunnen bewijzen dat elk product bevat wat er in zou moeten zitten. De vraag is of het genoeg is om elk ingrediënt apart te bemonsteren, of is het verplicht elk eindproduct te testen? Zover ik moet ik alleen bemonsteren zodra ik met bepaalde ingrediënten werk (bijv pure vitamines en mineralen). Misschien dat een van jullie hier meer over weet, want van de wetgeving word ik niet hel veel wijzer.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.