Jump to content

Beginnende ondernemer

Newbee
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer in spe
  1. Hallo allemaal, Onlangs ben ik een eigen cateringbedrijf begonnen. Ik probeer zo min mogelijk te verspillen, dus echt alleen in te kopen en te bereiden wat nodig is, maar dit gaat natuurlijk niet voor de volle 100%. Nu heb ik een aantal vragen en ik ben benieuwd of dat iemand hier antwoord op heeft. Als ik eten (bereid of onbereid) over heb: - Kan ik het zelf (of met mijn gezin) opeten, in dit geval kan de BTW niet afgetrokken worden, maar hoe zit dat dan met bijvoorbeeld een half pak yoghurt, een halve zak aardappelen oid?; - Kan ik het weggooien; - Kan ik het weggeven aan potentiële klanten; - Kan ik het weggeven aan een liefdadigheidsinstelling. Ik vraag mij af hoe dat het per bovengenoemd geval zit met de BTW en inkoopkosten. Daarnaast moet ik mijn eigen recepten natuurlijk optimaliseren en dus proeven én laten proeven aan anderen. Hoe zit dit met de BTW en inkoopkosten, als ik zelf een maaltijd eet of als ik iemand anders een maaltijd laat proeven om op die manier tot het juiste recept te komen? Hartelijke groet en alvast dank voor jullie eventuele reactie!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept