Jump to content

MariaCarmen

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Ha, deze antwoorden had ik nodig. Duidelijk! Bedankt voor je antwoord Rik.
 2. Bedankt voor je antwoord Cosara. Maar dan schrijf ik dus een factuur uit voor een particulier terwijl hij in feite een ondernemer is? Ik ken de klant goed en ik weet dat hij in Spanje ingeschreven staat als 'autonomo' (= zzp-er). Het gaat er niet om dat hij geen BTW wil betalen. Ik heb, laten we zeggen, in totaal €100 afgesproken voor de dienst incl btw/iva. Ik kan nu twee dingen doen; 1= Factuur voor klant als ondernemer. BTW wordt verlegd. Factuur is € 82,64 en op de factuur staat: 'reverse charge'. Btw is niet vemeld maar moet klant voldoen in Spanje. Probleem: ik kan klant niet verificeren in VIES. 2= Factuur voor klant als particulier. Factuur is € 82,64 plus € 17,36 BTW = €100. Ik betaal de btw in NL. Probleem: klant is officieel een ondernemer in Spanje en nu behandel ik hem als particulier. Zie ik iets over het hoofd?
 3. Bedankt voor je antwoord Roel. Toch snap ik het niet helemaal. Ik sta ingeschreven bij de kvk. Er is te zien dat ik de BTW moet verleggen als ik een dienst lever aan een ondernemer. https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/diensten_in_en_uit_het_buitenland/ Er is van te voren duidelijk af gesproken dat ik de kosten voor de BTW op mij neem (ongeacht waar dit moet worden aangegeven). Mijn probleem is dat ik mijn klanten niet kan verificeren in VIES.. Als ik opgeef dat mijn klanten particulier zijn dan heb ik dit probleem niet omdat ik dan de BTW in Nederland betaal (ipv het te verleggen).
 4. Hola! Ik heb een paar marketing diensten geleverd voor Spaanse klanten en ik wil nu een factuur uitschrijven. Het gaat om personen die 'autonomo' zijn (zzp-er). Echter, ik kan hen niet bij VIES verificeren... Wij Nederlanders staan hier automatisch in maar in Spanje moet je dit blijkbaar apart regelen. Voordat ik deze mensen bereid heb om ze bij de VIES aan te melden en het nummer te regelen zou het voor mij makkelijker zijn om aan hen een factuur te schrijven als particulier. Ik betaal dan de BTW in Nederland en dat is voor mij prima. Mag dit?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept