Jump to content

IlonaP67

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondersteunende organisatie
 1. Dit klopt helemaal! Nog 1 vraagje. Als dochter nu uit de VOF zou stappen. Dan wordt gezegd dat ze nog levenslang kan worden achtervolgd door de belastingdienst omdat het negatieve kapitaal is opgebouwd in de tijd dat zij ook nog vennoot was. Ondanks het feit dat haar kapitaalrekening positief is. Is dit echt zo? Er zijn geen schulden aan derden.
 2. Bedankt voor de reactie. Nee ouders hebben nooit pensioen opgebouwd en al het geld in de VOF gestoken. Konden als ondernemer geen koopwoning kopen en kregen geen sociale sector huurwoning. Hebben nu dus een vrij dure huurwoning (vrije sector ofwel geen huurtoeslag). Dan red je het niet met EUR 1400 AOW en vandaar dat er veel is betaald van de zakelijke rekening. Er is jarenlang niet veel winst gemaakt waardoor de kaptitaalrekening van de ouders ieder jaar meer in de min kwam. Het idee is nu dat dochter deze schuld overneemt van 1 of beide ouders in ruil voor hun VOF % en daarnaast nog maandeli
 3. Ouders hebben hun huur etc. jarenlang van de zakelijke rekening betaald. Als dochter haar winstaandeel opneemt dan staan ouders op straat en dat wil ze ook niet. Maar ze wil ook niet die enorme schuld (aan de VOF) op zich nemen (ook niet als ouders eventueel overlijden)
 4. Hartelijk dank voor de reactie. Er zijn geen schulden aan derden. Ouders hebben geen pensioen dus trekken geld uit de zaak voor prive betalingen (Huur etc)
 5. Hartelijk dank voor de reactie. Er zijn inderdaad geen schulden aan derden en het gaat mij vooral om het belang van het kind (die in mijn ogen er benadeeld wordt).
 6. Een kennis heeft een VOF samen met haar ouders. Kind zit er voor 40% in, moeder ook 40% en vader voor 20% De ouders kunnen niet leven van alleen AOW en hebben nooit pensioen opgebouwd en onttrekken daarom maandelijks veel geld uit de VOF. Dat is voornamelijk op naam van moeder geschreven en in loop van de jaren opgelopen tot een schuld van meer dan een ton. Ouders zijn op leeftijd dus kind wil actie ondernemen om een hoge hoofdelijke schuld te voorkomen. · Klopt het dat als ouders overlijden kind alsnog de schuld op zich krijgt als overblijvende vennoot? Of kan zij deze
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept