Jump to content

guuz88

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. ok, ik denk dat ik het begin te begrijpen. En in dat geval hoef je jezelf dus geen salaris te betalen. (Is er feitelijk geen gebruikelijk loon) Ik ben in mijn geval dus wel verplicht voor een maand mezelf een salaris uit te betalen en een LB-nummer aan te vragen etc. Dank voor alle info!
 2. Dank voor de reacties tot dusver (en het welkom). Wellicht dat verdere toelichting handig is. Ik ben al een aantal jaar 100% aandeelhouder van mijn Holding BV en statutair directeur, maar ik heb nooit voor mijn BV arbeid verricht. Mijn BV houdt een zwik aandelen, maar verder gebeurt hierin helemaal niets. (Hele saaie aangiftes ook..) Ik ben tot dusver ook gewoon elders in dienst geweest. Nu wil ik graag voor de duur van 1 maand arbeid verrichten voor mijn Holding BV, waarvoor ik ook kan factureren. Ik heb op dit moment geen dienstverband elders meer. Tegelijkertijd zit ik uiteraard niet te wachten op de rompslomp van loonaangiftes (LB-nummer aanvragen etc.) voor die ene maand dat ik vanuit mijn BV werk. Vandaar mijn vraag met betrekking tot de € 5000 regel. Na die ene maand verwacht ik elders weer een dienstbetrekking te hebben. Hopelijk verduidelijkt dit mijn vraag. Edit: Liefst zou ik mezelf geen salaris uitkeren over deze maand en dat geld lekker in mijn BV laten zitten. Echter, als een eventuele salarisbetaling 'belastingvrij' zou zijn wordt het natuurlijk een ander verhaal.
 3. Ok, dus indien het geval is dat er maar 1 maand vanuit de BV gewerkt wordt, moet dat naar een jaarsalaris verrekend worden? Dit zou dus alleen het geval kunnen zijn indien iemand slechts een paar uur per maand werkt, begrijp ik dat goed?
 4. Mijn vraag gaat over de gebruikelijk loon regeling en de 'regel' die de Belastingdienst stelt ten aanzien hiervan wanneer dit salaris onder de € 5000,- ligt. Zie ook de site van de BD. Ik werk een maandje vanuit mijn eigen Holding BV, als een soort extensie van het dienstverband wat ik hiervoor had. In dat dienstverband verdiende ik minder dan € 5000,- per maand, dus het is aan te tonen dat ik in een vergelijkbaar dienstverband minder dan € 5000,- verdiend zou hebben. Het is mij niet geheel duidelijk wat dit nu impliceert, ik lees op de site dat ik geen loonheffingen verschuldigd ben. Betekent dit dat ik geen salaris uit hoef te keren, of dat ik dit wel moet doen, maar dat het 'belastingvrij' mag? Is deze vrijstelling van loonheffingen van toepassing op de werkgeverslasten of de werknemerslasten? (Klinkt mij als de werknemerslasten) In geval dat er überhaupt geen heffingen gedaan worden, betekent dit dan ook dat ik geen aangifte loonbelasting hoef te doen? Ik heb immers ook geen LB nummer en dat lijkt me ietwat overkill voor een maandje werk. Ik heb de lopende discussie in een ander actief topic gezien, maar hierin werden bovenstaande vragen niet duidelijk (voor mij) toegelicht. Dank alvast voor de reactie.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept