Jump to content

Twicee

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Woerden
 1. Kan er niks over vinden maar ik denk dat ik al begrijp wat het is maar indien je tegenbewijs kan leveren heeft de belastingdienst niet zoveel keuze toch?
 2. Ik snap dat het toevoegen niet zomaar iets is haha, ik zit in mijn 3de jaar fiscaal recht en heb dus de enige (theoretische) kennis. Zullen we zeggen dat de VOF geen bezittingen heeft en eigenlijk alleen een bemiddelaar is en eenmalig binnen 3 maanden één product inkoopt en verkoopt en hier buiten geen bezittingen of schulden op de balans heeft.In geval van het eerste scenario waarin 1/6 deel wordt overgedragen is mijn vraag dan wat nou als je elk 1/6 deel overdraagt voordat de transactie van de inkoop gebeurt? De onderneming heeft namelijk niks op de balans staan om over af te rekenen. Zou dit ervoor zorgen dat de winst dan over 3 mensen belast kan worden, en misschien zelfs meer? Als antwoord op het geld aan een ander ipv aan de fiscus ding. Zullen we zeggen dat de onderneming 50/50 wordt gedreven door een vader en zijn zoon en de derde vennoot de moeder zou zijn. Dan kun je zonder enig probleem het geld uitgeven alsof het van 1/2 van die personen is. En de derde vennoot zou dan zonder meer kunnen uittreden toch want er is niks (meer) om over af te rekenen. Vergeten doe ik niet maar het voorbeeld werkende proberen te maken wel ;)
 3. Ik vroeg mij af of het interessant is om in een VOF van twee eigenaren die eenmalig een grote winst maakt het interessant is om een mede-eigenaar uit bijvoorbeeld familie toe te voegen nadat de winst in het jaar is gemaakt (zullen we bijvoorbeeld Juli nemen). Om zo de winst te spreiden en in totaal minder belasting te betalen. Dit is puur een theoretisch vraag heb voor de rest geen echte cijfers of iets was alleen benieuwd.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept