Jump to content

Bart Visser

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Steven, Cosara en Atlas, Dank jullie wel voor de antwoorden. Het is jammer, maar ik weet in ieder geval waar ik aan toe ben. @StevenKBen het er overigens niet helemaal mee eens dat er duidelijk antwoord was gegeven:-). Antwoorden heb ik zeker gekregen, en die waren 100% gewaardeerd, maar duidelijk (iig voor mij) was het nog niet. En @atlas1302 ik ben zeker niet klaar met NL, het is en blijft een prachtig land. En de VOF blijf ik aanhouden omdat ik er ook na de belasting nog steeds een goede extra inkomsten bron aan heb.
 2. Dank je wel Cosara, Maar mocht iemand hier ervaring mee hebben dan hoor ik het graag. Ik waardeer de antwoorden die ik gekregen heb uiteraard, maar het is info van pagina's die ik al gevonden had en gelezen heb. Ik ben belastingplichtig in HK, en heb inkomens verklaringen van de lokale belastingdienst. Maar dit is voor inkomen uit een limited (BV) in Hong Kong. De inkomsten vanuit de VOF in Nederland zijn hier niet in verrekend. Nu begrijp ik ook wel dat het makkelijke antwoord is dat het Nederlandse inkomsten zijn, en als er nog geen belasting over betaald is in HK, dan moet er gewoon belasting over betaald worden in Nederland. Maar juist omdat ik niet in Nederland woonachtig ben, niet gebruik maak van de voorzieningen, services, infrastructuur etc. En al belasting betaal in een ander land, waar ik wel gebruik maak van veel wat de overheid te bieden heeft. Zou ik het logisch vinden dat ik geen belasting hoef te betalen in Nederland. Anyway ik neem aan dat jullie regelmatig dit soor vragen krijgen, vandaar de korte copy/paste antwoorden. Maar nogmaals mocht iemand hier ervaring mee hebben dan zou ik graag met diegene in contact komen. Ik kan namelijk nergens zwart op wit informatie vinden over mijn specifieke situatie. Het is toch weer een extra kosten post en als ik er op een legale manier vanaf kan komen, dan scheelt dat weer.
 3. Dank je, maar nav die informatie heb ik dus mijn vraag geplaatst. Er staat namelijk op de pagina 'Kwalificerend buitenlands belastingplichtige – ben ik dat?' het volgende: U bent een buitenlands belastingplichtige; u woont níet in Nederland, maar u hebt wél Nederlands inkomen. Dat zijn inkomsten in Nederland die u krijgt uit werk en woning (box 1), aanmerkelijk belang (box 2) en sparen en beleggen (box 3). Maar u bent géén 'kwalificerend buitenlands belastingplichtige'. Dat betekent dat u geen kosten mag aftrekken in uw aangifte en ook geen kortingen krijgt. Ik ben wel belastingplichtig in Hong Kong, waar ik al jaarlijks belasting betaal. Heeft iemand hier ervaring mee?
 4. Goedemorgen, ik ben mede eigenaar van een V.O.F. in Nederland, maar woonachtig in het buitenland. Van onze accountant heb ik begrepen dat ook al ben ik niet vaak in Nederland (minder dan een maand per jaar), ik toch belasting dien te betalen over mijn inkomsten uit de V.O.F. Helaas kan ik online geen duidelijke reden kunnen vinden, en vind de accountant "dat is nu eenmaal zo" een prima antwoord:-(. Heeft iemand hier er ervaring mee? Het lijkt me namelijk sterk dat ik in Nederland belasting moet betalen (ook al heb ik er een inkomen) als ik al in een ander land belastingplichtig ben. Alvast bedankt
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept