Jump to content

Jillll

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 1. Helaas niet, vaak na weken mailen en bellen ergens een loze toezegging gekregen en daarna nog twee weken op antwoord moeten wachten. Heb gelukkig een lange adem.
 2. Daar heb je inderdaad een sterk punt. Er staat mij zoiets bij dat één van de twee groothandels zelfs hun slijtersvergunning (tijdelijk) is kwijt geweest.
 3. Zo had ik hem zelf ook geïnterpreteerd, maar begon toch te twijfelen aangezien alcoholverkoop best wel wat haken en ogen bevat. Dit ivm met de latere verstrekking van de alcoholhoudende drank. Juridisch gezien mogen zij naar mijn idee wel inkopen op deze manier maar later niet verstrekken voor consumptie elders.
 4. Super bedankt voor je reactie! Dit artikel is mij ontschoten in mijn zoektocht. Gelukkig zelf al ruime ervaring bij een importeur en als slijter gehad dus de wereld is mij niet geheel onbekend. De Slijtersvergunning maakt alles in ieder geval een stuk eenvoudiger. Enige waar ik nu nog echt mee in het duister tast, is het vraagstuk bedrijfsmatig verkopen. Wordt de verkoop van bijvoorbeeld een fles whisky aan een accountantskantoor gezien als b2b of juist b2c?
 5. Goedemiddag, Ik ben al geruime tijd bezig met het uitzoeken van de wet en regelgeving rondom de verkoop van Alcohol. Goede tips van de KVK gekregen, enkele nuttige van de Douane en helaas geen antwoord bij NVWA of branche organisaties. Aangezien na zeer veel research ik nog steeds vragen heb, heb ik besloten deze eens hier te stellen. 1. Er is mij duidelijk geworden dat het voor mij als groothandelaar, toegestaan is om sterk alcoholhoudende drank, b2b te verkopen zonder slijtersvergunning. Echter, heb ik dit alleen van forum reacties vernomen op dit forum en niet via ee
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept