Jump to content

Mimi1742

Newbee
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Ja, wil graag ontbinding laten uitspreken door de rechter met een deadline en vergoeding van geleden verliezen door de medemaat veroorzaakt (is te bewijzen) of door declaraties die niet zijn onderbouwd. Is het mogelijk de rechter ook te vragen om de boekhouder te dwingen open kaart te spelen, bijv. ik vind het raar dat de boekhouder ons dwingt een factuur te betalen (onder opschorting van werkzaamheden en dreiging dat we uit het boekhoudsysteem worden gegooid) waarover hij de vragen die ik daarover heb, niet beantwoordt.
 2. Ik heb mondeling en via app aangegeven dat ik de maatschap wil ontbinden maar de financiele afwikkeling loopt dus stroef/geen voortgang. Mijn medemaat laat niks van zich horen. Reageert niet meer op berichten van klanten, ons administratie kantoor of mij. Door financieel wanbeheer loop ik veel inkomsten mis. We moeten de vereffening en ook jaarrekeningen voortvarend afronden. Ik denk dat alleen een rechterlijke uitspraak hem kan dwingen dit snel op te pakken maar ook te veroordelen voor schadevergoeding aan de maatschap en hopelijk ook aan mij persoonlijk ivm gederfde inkomsten en reputatie schade.
 3. Ik zit in een maatschap en had 1.5 jaar geleden al aan mijn mede-maat aangegeven te willen ontbinden. Hij bleek afspraken met mij, klanten en derden niet na te komen. De mede-maat was verantwoordelijk voor de financiën en nu blijken er allemaal financiele lijken in de kast te zitten. Ook kosten voor zakenreis niet kunnen verantwoorden, creditnota's uitsturen zonder mijn toestemming, mails van cliënten en hun advocaten niet beantwoorden en niet reageren op vragen van incassobureau over uitstaande vorderingen etc. De financiële afwikkeling loopt al meer dan een jaar zeer moeizaam en is helemaal tot stilstand gekomen omdat mijn medemaat niet reageert op mails van mij en ons administratiekantoor. Het administratiekantoor (dat al een andere zakelijke relatie met mijn medemaat heeft) komt afspraken inmiddels ook niet meer na en leest mijn mails met vragen niet eens meer. Hij wil dat alleen nog doen voor 100 euro ex btw, wat ik belachelijk vindt. Wel stuurt hij een factuur voor 1500 euro waarover ik vragen heb, maar die hij niet specifiek kan beantwoorden. Ik zit in een impasse omdat ik zo snel mogelijk van de maatschap af wil en van het administratiekantoor. Wil zo snel mogelijk een ander administratiekantoor die van wanten weet. 1. Kan ik beter eerst naar de rechter om ontbinding van de maatschap aan te vragen en gelijktijdig veroordeling van mijn medemaat tot schadevergoeding aan onze maatschap en aan mij als medemaat plus medewerking aan de spoedige ontbinding van de maatschap? 2. Kan ik de rechter gelijk vragen om het administratiekantoor te veroordelen tot snelle afhandeling van de administratie of beter; overdracht van dossier aan een door mij aan te wijzen administratiekantoor? 3. Kan hier iemand een goed administratiekantoor adviseren met veel ervaring met vereffenen maatschap? Aangezien mijn maat al maanden niet meer reageert op welke mail dan ook, (van mij en het administratiekantoor) zie ik mij als enige verantwoordelijk voor de maatschap en vind ik mijzelf in het recht staan om een nieuw administratiekantoor te zoeken namens de maatschap. Hiervoor hoef ik zijn toestemming m.i. niet meer te vragen. Graag jullie input. Deze situatie sloopt mij financieel en mentaal. Dank!
 4. Ik zit een paar jaar in een maatschap met een maat die aanvullende diensten zou leveren op hetgeen ik aan diensten lever. We hebben ieder onze eigen specialiteit. Ik ben steeds alle afspraken nagekomen wat betreft leveren diensten aan klanten en onze interne afspraken. Mijn medemaat laat mij en de klanten helaas schandalig zitten en ik wil de maatschap zsm ontbinden. Ook wil ik hem aansprakelijk stellen voor: * schade geleden door de maatschap tengevolge van enkele weggelopen klanten en klanten die niet alle facturen willen betalen wegens niet leveren van beloofde diensten aan klanten door mijn maat * schade geleden door de maatschap tengevolge van declaraties voor zakenreis buitenland die vooral privé gemaakt lijkt te zijn * schade geleden door financieel wanbeheer (hij had binnen onze maatschap de verantwoordelijkheid voor financiën): niet of niet tijdig versturen van facturen, uitsturen van creditfacturen zonder mijn instemming en niet of laat opvolgen van onbetaalde facturen bij het incassobureau Hoe zit met het intern aansprakelijk kunnen stellen van de ene maat door de andere maat? Is hierover rechtspraak? Best is om dit via de kantonrechter te eisen onder gelijktijdig verzoek van ontbinding van de maatschap? Onze boekhouder wil voor ons wel de tussentijdse vereffening regelen maar er zijn teveel financiele/boekhoudkundige punten waarover mijn maat en ik het niet eens kunnen worden. En dus niet tot vereffening kunnen komen. Mijn maat reageert niet of slecht op mails en apps vanuit mijn kant en ik wil snel een einde maken aan een vervelende situatie. Alvast bedankt voor het advies.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept