Te Meer

Junior
  • Aantal berichten

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer

Te Meer's trofeeën

  1. Het zou alle winkeliers en webshop eigenaren die officieel bezig zijn goed doen dat mensen weten dat als je handelt in deze business weet dat je een belastingplichtige bent en dat je belasting moet betalen in de ogen van de wet en dat weten ze ook maar dit heeft gewoon te lang geduurd dat niemand iets doet en hier moet iets tegen gedaan worden want zo maakt je alles kapot. Je trekt letterlijk de vechtlust om als winkelier te bestaan en dit kan niet zo langer. Daarom heb ik deze topic gemaakt uit de hoop dat de belastingdienst dit leest en actie onderneemt want het is van een hobby bij mensen naar puur geld gegaan. Winkels in Amerika hebben nu een regel dat booster dozen gekocht mogen worden maar per klant 2 stuks en de schappen staan al maanden leeg, leverancier kunnen niet meer leveren omdat elke gekke bob met een tijdelijke kvk alles op koopt en de winkels staan leeg. Asmodee heeft ook al leverings problemen door dezelfde probleem. https://www.pokebeach.com/2020/12/adjust-your-expectations-pokemon-tcg-shortages-will-continue-into-2021 https://www.reddit.com/r/yugioh/comments/m341x3/local_target_is_limiting_tcg_purchases_as_people/ https://www.reddit.com/r/PokemonTCG/comments/kah8p2/checked_my_local_walmart_today_after_shelves/ https://blog.justcollect.com/retail-cards-may-not-be-as-scarce-as-you-see Zelfs enzo knol doet nu hieraan mee: https://youtu.be/4rd9Lu7xaLY Allemaal positive maar waar gaan die kinderen en jongere volwassen die pakketen kopen. Nou. Op facebook op marktplaats waarom. Het is veel goedkoper dan in een winkel of webshop door gekke bob.
  2. Stel je voor he, als iemand nou zoveel geld had om te investeren hierin zonder kvk stel je voor alleen een paypal account... Dit zijn nog maar mini bedragen maar wat nou als iemand om de hoek kijkt die veel geld heeft die dit doet zonder kvk bakken met geld... wat dan? Asmodee gaat toch niet zeggen, o u koopt bij ons pokemon voor 20 duizend euro, geen probleem zolang u betaalt vinden wij alles prima. Geen btw, geen kvk, gewoon zelfde metode toepassen met de tijdelijke kvk. Asmodee benaderen en daarna kvk sluiten en gewoon geld smijten naar asmodee en alles verkopen via marktplaats en facebook.
  3. Waarom, nou hierom. (dit is de reden waarom de ruilkaarten markt nu explodeerd) de 2de video is een Belg hieronder 80k video. https://youtu.be/qeBYzTr8_Ls https://youtu.be/a7Ee0XVzdFc https://youtu.be/ARJLmH6dZLM Dit zijn de reden waarom ruilkaarten nu zo booming is.
  4. En dat is de hele ei eten, ik kan dit niet los laten omdat dit mijn passie is. Dit is wat ik altijd wilde doen en dit is waar ik voor vecht. Ik kan niet iets anders zoeken. Het is geeft mij een heel goed gevoel als er klanten bij mij de winkel in lopen om ruilkaarten te spelen tegen elkaar ik kan dat gevoel niet uitleggen, ik kan dit niet los laten.
  5. Vroeger moest je naar de bart Smit of intertoys of een andere speciaal kinderspeelgoed zaak om hobby kaarten te kopen. Waarom hebben particulieren deze bevoegdheid om dit op deze manier te doen, waarom ziet de belastingdienst niet waarom dit zich afspeelt op marktplaats en op facebook. Ik kan jullie garanderen dat er duizenden euro's hieraan worden verdient, ik zit al heel diep in deze communities en als winkelier word ik hier de dupe van omdat de leverancier laconic hiermee omgaan. De bedrijven van po kemon en andere ruilkaarten smeken om de winkels te bestaan zodat kinderen in de winkels ruilkaarten kunnen spelen en ruilen terwijl zij tegelijkertijd deze vieze metode laten ontstaan om de leveranciers niet op aan te wijzen dat hun product niet aan particulieren mogen verkocht worden want ze verdienen zelf er ook een centje aan als particulieren die mega dozen inkopen en de belastingdienst die denkt dat neppe merken hunt belangrijker is terwijl er miljoenen word verdient aan ruilkaarten omdat er een grijs gebied is onstaan wat er precies word bedoelt met wanneer zij je zien als een ondernemer. Want een controle is er toch niet. Noch van de leverancier, nog van de belastingdienst. Want als de belastingdienst en FIOD in actie zouden komen, moet je dan is opletten of er ruilkaarten dozen zouden worden verkocht want niemand zou die mega dozen van 500 euro kopen want dan is het niet meer lucratief want ze kunnen dan de restant dozen niet meer verkopen en er is dan komt een check waar die dozen vandaan komen. PLUS de persoon die de dozen koop op marktplaats en facebook komt ook nog is bedrogen uit want die dure kaarten die in die dozen moeten horen zijn er al lang uit en de kans om die te krijgen is er ook niet meer want gekke BOB heeft die allang eruit gehaald in de mega doos en het is eigenlijk restant afval dus de koper komt ook nog is bedrogen uit. Wat waarschijnlijk nog een kind van 13 is die denkt dure kaarten te kunnen trekken uit die booster box.
  6. Beste iedereen, bedankt voor de reacties. 1 ding is mij duidelijk geworden, ik moet iets doen. Het gaat om spelkaarten en leverancier Asmodee in nederland en blackfire in duitslands. Ik heb een winkel en ik moet die winkel runnen door om ruilkaarten/verzamel kaarten te verkopen die momenteel erg populair zijn geworden. Ik weet 100% 10000% dat mensen geen kvk hebben dat ze geen BTW betalen omdat ze denken dat zij weinig winst maken en sommige weten het dondersgoed maar ontkennen het. Ze kopen dozen voor 400 500 euro in bij de leverancier per mega doos zit 23 kleine dozen in, dan maken ze een paar dozen open voor kaarten die 200 a 300 euro kosten per stuk. Vervolgends gaan ze de restant verkopen op marktplaats en doen voor alsof ze gewoon bij de winkel hebben gekocht en die geld is gewoon zonder aftrek aan de belasting dienst op hun rekening dus ze hebben alleen voordeel gehad om lekker goedkoop bij de leverancier in te kopen. Dus korte rekensom/uitleg over de waarde van de kaarten. Momenteen heeft p okemon een product waar een aantal kaarten (3), 200 a 300 euro is per stuk. De product kun je in een grote doos kopen van 23 dozen gesealed waar het gegarandeerd die 3 kaarten in zitten. De mega doos kost 500 euro ex btw. winkel prijs voor een booster box is 60 euro en dat is een kleine doos in die mega doos. Gekke bob die koop de mega doos bij leverancier, trek de mega doos open met de 23 dozen. Weegt de dozen om te kijken waar die kaarten inzitten, trek de kleine doos open waar de kaarten inzitten (soms zitten ze in 3 kleine dozen, verkoopt de kaarten per stuk voor 200 a 300 euro misschien 400 en verkoopt de restant gewoon leuk op marktplaats met een excuus bericht van, je ik heb deze booster doos gekocht maar ik vind het niks mag weg voor 50 euro. Dus hij heeft. 560 euro besteed aan de leverancier. heeft 20 dozen over gehouden, dozen zijn 50 euro per stuk verkocht op marktplaats of facebook, en de losse kaarten zijn ook nog is verkocht voor 200 tot 400 euro. 1600 euro hou je over, gewoon op een paypal account of gewoon op de rekening. Ze doen zich voor alsof ze geen handelaren zijn maar dat zijn ze wel want als zij belasting moesten betalen per kwartaal hield je 1600 euro niet over want als ik aan ze vraag hoeveel kosten de booster doos zeggen ze 52 euro en als ik vraag is dat inc btw of ex btw lachen ze mij uit en vragen ze welke btw. Zegt u maar wat moeten winkels die p kemon verkopen hier tegen doen.... en dit is allemaal onder de radar van de belastingdienst.
  7. Aha zo sloop je dus een ondernemer. Oke nee dan is dat helemaal helder. Dus enige wat ik dan nu hoef te doen, ik ga uitschrijven bij de kvk en dan opzoek naar mijn directe concurrenten en dan kijken wie hun klanten zijn en dan de producten die zij daar verkopen aanbieden aan die klanten van mijn concurrenten voor een belachelijke goedkope prijs vanuit mijn slaap kamer.
  8. Voorbeeld: Waarom mag je niet bij de macro inkopen doen als geen kvk hebt. Ze laten alleen mensen die met een kvk hebben. Als particulieren niet bij mijn winkel bestellen/kopen maar direct bij de leverancier voor de inkoop bedrag en vervolgens het voor veel goedkoper verkopen dan klopt er volgends mij iets niet toch? Waarom zou ik dan een bedrijf starten en alle kosten posten terwijl ik een kvk kan registreren dan snel uitschrijven nadat ik kan bestellen bij de leverancier en dan lekker op de voet als particulier precies hetzelfde methode toepassen als die mensen? https://www.makro.nl/ Want betaal toch dan geen belasting als ik het verkoop dus heb de belasting voordeel om het in te kopen omdat het direct bij de leverancier is die toch niet controleert of ik recht heb om de producten tegen de inkoop prijs te betalen en belastingdienst ziet dat toch niet want geen kvk ze zien niet wat ik inkoop en verkoop? Dus heb dan 100% winst maar wel een lagere bedrag dan wat ik voor die product in de winkel zou verkopen. Rekenvoorbeeld: Winkelier leverancier: Product A inkoop prijs: 30 euro. - Leverancier winkel advies prijs 80 euro - zet product in de winkel voor 80 ex btw Gekke bob geen kvk meer (geen controle op kvk) leverancier: Product A inkoop prijs 30 Euro - Leverancier winkel advies prijs 80 euro - zet product op facebook/marktplaats voor 55 euro geen BTW Bassie & Adriaan Wel kvk maar voor de horeca en niet detail handel leverancier: Product A inkoop prijs 30 Euro - Leverancier winkel advies prijs 80 euro - zet product op facebook/marktplaats voor 55 euro geen BTW
  9. ja maar je concurrent dan niet met ondernemer maar met particulieren, want zij betalen geen BTW en zij kopen het in voor de bedrag die wij het ook inkopen maar houden de winkel prijs niet aan waardoor ze het voor veel goedkoper verkopen omdat zij geen ondernemers zijn want de distributeur/leverancier checkt niet of ze een kvk hebben. Want alleen mensen met een kvk kunnen inkopen doen bij de leverancier.
  10. Beste Higherlevel, Ik heb een globale vraag, kun je een distributeur voor de rechter dagen omdat zij leveren aan particulieren die tijdelijke kvk nummer, of dat zij nalatig zijn met het checken of de klanten die zij hebben nog steeds een kvk nummer/webshop/bedrijf hebben. We merken dat veel producten die wij inkopen voor een veel lagere prijs word verkocht met een grote hoeveelheid in 1 keer aan als particulier door particulieren met een tijdelijke kvk of met een kvk die totaal niets met detail handel te maken heeft, wanneer we deze mensen aanspreken horen we dat zij het bij de distributeur inkopen voor de inkoop prijs maar nog lager weer verkopen dan wat wij op de webshop hebben staan en terwijl wij een winkel hebben lopen wij inkomen mis en zij een snelle lagere winst. Is hier iets aan te doen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.