nova.sp

Newbee
  • Aantal berichten

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe
  • Voornaam
    Nova
  • Achternaam
    S

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    rotterdam

nova.sp's trofeeën

  1. Beste Hans, Ik ben me ervan bewust dat deze vragen te algemeen zijn, en te afhankelijk van veel verschillende factoren. Ik was eigenlijk op zoek naar een soort gemiddelde, het minimale waar rekening mee moet worden gehouden. Maar achteraf gezien is dit te makkelijk gedacht. Ik kan in ieder geval al een stuk vooruit met uw tips, en ga hier ook zeker mee aan de slag! Hartelijk dank hiervoor.
  2. Beste Remco, Ten eerste dank voor uw feedback, ten tweede heb ik het wellicht verkeerd verwoord. De timing voelt juist, en we zijn toe aan een nieuwe uitdging. Qua nu of nooit, doelde ik eigenlijk op dat het nu makkelijker is het risico te nemen dan wanneer wij over een jaar of twee (of evengoed 10/20) meer vaste lasten en verantwoordelijkheden hebben, zoals een huis en/of kinderen. Maar ik snap zeker wat u bedoelt, haastige spoed is zelden goed. Mijn vriend heeft ook zo goed als geen ervaring, hij is op dit moment havenarbeider. Dit ligt natuurlijk mijlenver van het horeca aspect af. Wel hebben wij een aantal ondernemers in onze omgeving waar we het één en ander van kunnen opsteken, echter beheren zij bedrijven meer in de logistieke richting, wat dus niet ideaal is als referentiekader.
  3. Beste HL leden, Mijn naam is Nova, en ik ben 21 jaar en kom uit Rotterdam. Vrijwel mijn hele leven staat in het teken van lekker eten, dit is mijn passie en hier ben ik continu mee bezig, ik heb bijvoorbeeld ook een vrij populaire Instagram pagina waarop ik mijn recepten en inspiratie deel. Ik ben nu bijna 3 jaar aan het werk als boekhoudster en ik heb een vast contract. Ondanks dat ik dankbaar ben voor de stabiliteit die deze functie bied, kan ik mijn creativiteit niet kwijt en ben ik op zoek naar meer avontuur. Zoals u aan de titel al kunt aflezen, zou ik graag een eigen onderneming starten, een snackbar 2.0, ik wil me niet houden aan het standaard concept van een doorsnee snackbar en ik denk dat mijn innovatieve ideeën zouden kunnen aanslaan. Ik ben 6 jaar samen met mijn vriend (24) en heb een beetje het 'nu of nooit' gevoel, wij zouden dit plan dan ook samen willen uitwerken nu we nog thuis wonen en een lekker spaarcentje opgebouwd hebben. Als we nog een jaar of 2 wachten, zullen we ongetwijfeld bezig zijn met een eigen huis en wordt deze stap een heel stuk lastiger. Het risico is gezien onze thuissituatie nu nog te overzien naar onze mening. Uiteraard ben ik me ervan bewust dat alleen een 'leuk' concept niet genoeg is om een onderneming uit de grond te stampen, en ik zal het niet onder stoelen of banken steken; concrete ervaring met het opzetten van (goedlopende) zaak, hebben wij beide niet. Zelf heb ik wel horeca ervaring, en ook een gerelateerd mbo 4 diploma. Aangezien ik op dit moment boekhoudster ben, ben ik in de financiële wereld ook redelijk thuis. Wij zijn beide bereid zelf in de zaak aan de slag te gaan, wij zijn ook niet vies van hard werken. Dus wij hebben in principe, zeker wanneer we net beginnen, geen extra personeel nodig. Om een lang verhaal kort te maken, vraag ik mij een aantal dingen af: 1. Waar zouden wij ongeveer aan moeten denken qua startkapitaal? (Pand, apparatuur, verzekeringen, cursussen m.b.t. hygiëne etc.) 2. Met welke beren op de weg dienen wij rekening te houden? 3. Is dit plan rendabel? (gezien onze leeftijd in combinatie met het hebben van weinig tot geen relevante ervaring) En mocht u nog tips hebben, hoor ik dit natuurlijk ook erg graag! Voor nu, wil ik u bedanken voor uw aandacht.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.